Svijet

Pratite nas na Google news

Zaraženi boginjama boravio u Diznilendu

Zaraženi boginjama boravio u Diznilendu
Foto: Ilustracija | Zaraženi boginjama boravio u Diznilendu
Srna

LOS ANĐELES - Postoji mogućnost da je više stotina posjetilaca zabavnog parka Diznilend u blizini Los Anđelesa zaraženo boginjama jer je osoba oboljela od ove zarazne bolesti posjetila popularnu lokaciju prošle sedmice, upozorili su danas zvaničnici zdravstvenih službi.

Zvaničnici iz oblasti Los Anđelesa navode da je zaraženi 16. oktobra posjetio lanac kafea Starbaks u istoimenom gradu, nakon čega je otišao u zabavni park u Anahajmu.

Objavljeno je upozorenje za ljude koji su u navedenom periodu bili u kafeu i Diznilendu da postoji opasnost da su zaraženi boginjama nakon 21 dana inkubacije.

Zvaničnici savjetuju da svi koji misle da su bili u kafeu i Diznilendu u navedenom vremenu odu da provjere status vakcinacije i medicinske podatke kako bi bili sigurni da su zaštićeni.

Male boginje su 2000. godine proglašene eliminisanim, ali se virus vratio ove godine i potvrđeno je 1.250 slučajeva u 31 saveznoj državi. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije