Svijet

Pratite nas na Google news

Zatvoren londonski aerodrom zbog bombe u Temzi

Zatvoren londonski aerodrom zbog bombe u Temzi
Foto: N.N. | Zatvoren londonski aerodrom zbog bombe u Temzi
Srna

LONDON - Gradski aerodrom u britanskoj prijestonici Londonu zatvoren je nakon što je u rijeci Temzi u blizini aerodroma pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz uprave aerodroma.

Portparol aerodroma u Londonu izjavila je da će aerodrom biti zatvoren čitav dan i da su svi današnji letovi otkazani, što će uticati na planove do 16.000 putnika.

Iz londonske policije je saopšteno da je bomba pronađena juče ujutru u blizini Luke kralja Džordža Petog, tokom unaprijed planiranih radova na aerodromu u istočnom Londonu.

Aerodrom je zatvoren sinoć, a policija je saopštila da zajedno sa Kraljevskom mornaricom radi na ukljlanjanju eksplozivne naprave.

Putnicima je rečeno da ne dolaze na aerodrom, jer je terminal zatvoren, i da kontaktiraju svoje avio-prevoznike.

Izvršni direktor aerodroma Robert Sinkler izvinio se putnicima i dodao da je svjestan da ovakve okolnosti uzrokuju neprijatnosti putnicima i mještanima.

"Aerodrom sarađuje sa policijom i Kraljevskom mornaricom, kako bi se bezbjedno uklonila eksplozivna naprava i što prije riješila situacija", rekao je Sinkler.

Iz policije je saopšteno da je zona isključenja dužine 214 metara i da je sprovedena evakuacija mještana, za koje je obezbijeđen privremeni smještaj, prenio je BBC.

U saopštenju se dodaje da je postavljen veliki broj policijskih kordona, a vozačima se savjetuje da izbjegavaju područje.

Mediji prenose da je suspendovan i željeznički saobraćaj Doklandske lake željeznice između aerodroma i željezničke stanicue u Vulviču.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije