Svijet

Zelenski: SAD će čuvati Ukrajinu od ruske agresije

Zelenski: SAD će čuvati Ukrajinu od ruske agresije
Foto: Tanjug/AP | Zelenski: SAD će čuvati Ukrajinu od ruske agresije

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je poslije razgovora sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom rekao da mu je američki kolega poručio da Vašington neće napustiti Ukrajinu suočenu sa "ruskom agresijom".

"Razgovarali smo o situaciji u Donbasu na istoku Ukrajine. Predsjednik Bajden me je uvjerio da Ukrajina nikada neće biti ostavljena na cedilu u suočavanju sa ruskom agresijom", rekao je Zelenski tokom obraćanja na ukrajinskoj televiziji.

Bajden i Zelenski su razgovarali telefonom 50 minuta, a Zelenski je naglasio i da su SAD ključan partner Ukrajine, preneo je Rojters.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio je Sjedinjenim Američkim Državama na podršci nakon današnjeg telefonskog razgovora sa predsjednikom SAD Džom Bajdenom.

"Stojimo rame uz rame sa SAD kad je riječ o očuvanju demokratije. Američko partnerstvo je ključno za Ukrajince", poručio je Zelenski putem Twittera, a prenio Rojters.

Šef osoblja predsjednika Ukrajine Andrej Jermak je rekao za agenciju Interfaks Ukrajina da je razgovor Zelenskog i Bajdena trajao 50 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije