Svijet

Zelenski se pojavio na prvoj liniji u Donjecku (VIDEO)

Zelenski se pojavio na prvoj liniji u Donjecku (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Zelenski se pojavio na prvoj liniji u Donjecku (VIDEO)

DONBAS - ​Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski stigao je u Slovjansk u blizini prve ratne linije u regiji Donjecke oblasti kako bi čestitao vojnicima Oružanih snaga Ukrajine (VSU) povodom Dana Oružanih snaga Ukrajine - 6. decembra.

Otkako je postao predsjednik, Zelenski dan tradicionalno dočekuje s vojnim radnicima koji služe na prvoj liniji i "drže front".

Ukrajinski zvaničnik snimio je video poruku onima koji služe u Oružanim snagama Ukrajine na pozadini znaka "Slovjansk", iza kojeg se vidi promet vojne opreme.

"Gospodo, oficiri, narednici, vojnici! Dragi vojnici! Dragi veterani! Od sveg srca, u ime Ukrajine, čestitam vam veliki praznik, na ovaj veliki dan - Dan Oružanih snaga Ukrajine! Tokom godina, pridružili smo se sa raznih mjesta, klanjamo se našim borcima, izvještavamo u raznim gradovima zemlje. I uvijek se počinjemo sjećati naših palih heroja. Svih onih koji su dali svoje živote za Ukrajinu. Svi čije sjećanje pazimo molim da odamo počast minutom ćutanja - pronađite ovaj minutu danas, vrlo je važno", rekao je Zelenski, prenosi "Novinite".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije