Svijet

Zvaničnik Bijele kuće u tajnoj posjeti Siriji

Zvaničnik Bijele kuće u tajnoj posjeti Siriji
Foto: Pixabay | Zvaničnik Bijele kuće u tajnoj posjeti Damasku

VAŠINGTON - Višerangirani zvaničnik Bijele kuće Keš Patel bio je u tajnoj posjeti Siriji da bi kroz razgovore obezbijedio oslobađanje dvoje Amerikanaca koji se vode kao nestali već duži niz godina, izjavili su danas zvaničnici američke administracije.

Prema riječima zvaničnika, koji nisu željeli da budu imenovani, Patel je u Siriji boravio u okviru napora administracije da obezbijedi oslobađanje Amerikanaca, uključujući novinara Ostina Tajsa.

O Patelovom odlasku u Siriju pisao je dnevnik "Wall street journal". Dvojica zvaničnika koja nisu željela da budu imenovana potvrdila su za AP da je Patel bio u Siriji.

Tajs je u Siriji nestao 2012. godine dok je izvještavao o sukobima u toj zemlji. Direktne razgovore tražili su o roditelji nestalog novinara, Mark i Debra Tajs.

Ostin Tajs je bivši pripadnik pomorske pješadije i nestao je u avgustu 2012. godine u predgrađu Damaska Daraji. Radio je kao slobodan izvještač za "CBS News" i druge medije.

Drugi nestali Amerikanac je Madžid Kamalmaz iz Virdžinije, koji je nestao 2017. godine i za kojeg se vjeruje da je u državnom zatvoru u Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije