BIEPE – savršen mehanizam sa svaki tim

Na tržište Bosne i Hercegovine konačno je stigao BIEPE - vrhunski hi-tech alat za produktivnost, interaktivan, jednostavan i praktičan za korištenje. Osmišljen je i razvijen kao produkt znanja i iskustva top menadžera i vrhunskih programera.

Foto: N.N. BIEPE – savršen mehanizam sa svaki tim

BIERPE je savršeni mehanizam za svaki tim.

Planiranje radnog dana nikad nije bilo jednostavnije, a rezultati bolji. Kreiranje i praćenje radnih aktivnosti po važnosti srž su poslovnog uspjeha. U realnom vremenu pratite vrijeme rada po prioritetu, rokove i status izvršenja. Uz sugestiju BIEPE sistema u planiranju i upravljanju prioritetima ne gubite vrijeme na razmišljanje što biste trebali raditi kada dođete na posao, plan ste već napravili jučer. Unatoč planu koji je nužan, ukoliko se pojave neplanirane aktivnosti, one su pravovremeno identificirane, tim je obaviješten putem notifikacija i vaša organizacija ne gubi na efikasnosti.

Ušteda nekoliko sati aktivnosti

Vizija kreatora sistema BIEPE je da doprinesu svakom timu da funkcionira uspješnije, spontanije i sa manje stresa za managera i za svakog drugog člana tima.

A stvorili su sistem koji omogućuje da sa u samo 10 minuta dnevno uštedi nekoliko sati aktivnosti.

Menageri i članovi tima promišljaju kako povećati produktivnost. No, uz pomoć BIEPE ta je definicija proširena. Jer u radu svake osobe i svakog tima nije važno samo da li je osoba izvršila zadatak i koliko je vremena utrošila u taj zadatak. Ključni sastojak produktivnosti je da li je osoba taj zadatak uopće trebala izvršiti sada, ranije, kasnije ili možda nikada.

I do kakvog su zaključka došli? Da uspješno izvršiti znači izvršiti zadatak koji je najvišeg prioriteta (i tako redom), uz utrošeno vrijeme koje je planirano, do roka koji je planiran. Tada je izvršenje produktivno.

Kome treba sistem BIEPE?

Vizija je omogućiti i najkompleksnijim organizacijama uspješno praćenje parametara, ne samo na nivou timova već i na kompletnom nivou svih organizacija, svake pojedinačno i po svim ključnim kriterijama praćenja: planiranja, uspješnosti izvršenja i unaprijed o mogućim rizicima neizvršenja s točnim preglednim identifikacijama rizika organizacije, projekta, tima, vrste posla, pojedinog nosioca pojedine vrste posla.

Dakle, svaka država je jedna od vrlo kompleksnih organizacija (često puno složenija od najvećih svjetskih korporacija) i svaka vlada svake države ima izazov upravljanja, praćenja i donošenja odluka na temelju preciznih operativnih podataka izvršenja po svakom dijelu organizacije u bilo kojem trenutku.

Kroz sistem BIEPE omogućen je u realnom vremenu uvid u sve planove, sve aktivnosti u toku, uspješnosti svih prošlih aktivnosti te sve rizike u datom trenutku po svakoj promatranoj razini (od pojedinca, pojedinog projekta do kompletne organzacije). Sistemu BIEPE je cilj uvesti, provesti, održavati i unapređivati standard kvalitete izvršenja i smanjenja rizika od najmanjih timova do sistema kao što je država. Na taj način doprinosimo unapređenju kvalitete života svakog građanina i svakog zaposlenika.

Nepodnošljiva lakoća planiranja

A put do toga je jednostavan. Jer uz malo dnevnog vremena uloženog u unos podataka ključno je da se poslovni proces spontano digitalizira. Struktura sistema BIEPE poostavljena je tako da korisnika fokusira na unos ključnih podataka i u malim količinama. To doprinosi tome da korisnik brzo i lako usvaja korištenje sistema čime proces digitalizacije poslovnih procesa postaje uspješan.

Svaki korisnik vrlo brzo uočava i koristi koje ima od sistema jer mu isti doprinosi uštedi vremena (smanjuje i ukida brojne druge administrativne aktivnosti, izvještavanje, komunikaciju), većoj efikasnosti u izvršenju, boljoj komunikaciji sa nadređenim i članovima tima s kojima surađuje.

Tako se s BIEPE sistemom može s lakoćom planirati, voditi projekte i upravljati radom vašeg tima, od početka do kraja. Dijelite datoteke, ostavljajte komentare i ključne informacije vezane uz svaku aktivnost kako biste uvijek bili povezani sa kolegama. Budite sigurni da svi zaposlenici upravo sada rade na najvažnijim aktivnostima. Uz automatska upozorenja i izvještavanje o mogućim rizicima, budite uvijek korak ispred. Bez obzira gdje se nalazili BIEPE vam u realnom vremenu donosi povezanost.

Sistem BIEPE svojim praćenjem i procjenama rizika upozorava svakog nosioca i svakog managera na svaku situaciju u kojoj bi moglo doći do neizvršenja definiranih poslova, po definiranim standardima, u definiranim budžetima i rokovima. Glavna svrha sistema BIEPE je da pokazuje i upućuje na aktivnosti koji treba raditi i koliko brzo ih raditi da se izvrše ciljevi puno prije nego bi klijent zvao i rekao „Niste izvršili u roku ni po kvaliteti kako je ugovoreno!“.

A kako do sistema kad znamo da nove navike i promjene uglavnom izazivaju otpor? Pa ključ je u jednostavnosti nove aktivnosti i male količina vremena potrebne za izvršenje te aktivnost.

Investicija je mjerljiva

A sistem BIEPE suvremen je i integrabilan sa drugim sistemima. U suradnji s klijentom utvrđuju se potrebe za integracijom sa drugim sistemom te se definiraju i usuglašavaju ciljevi i rokovi projekta integracije.

Investicija uvođenja sistema BIEPE u organizaciju je mjerljiva. Povrat na uloženo očekuje se u segmentu veće efikasnosti zaposlenika, smanjenja rizika neizvršenja u kvaliteti, standardu, budžetu i rokovima po vrstama posla, projektu i nosiocima (zaposlenici i vanjski izvođači). To se očituje u većem zadovoljstvu vaših klijenata, veće konkurentnosti i boljem odnosu s vašim kupcima. U razvojnom smislu, sistem omogućuje bržu i bolju integraciju kad vaša kompanija akvizira drugu kompaniju. Integracija svih aktivnost kroz sistem BIEPE ubrzava cijeli proces i smanjuje rizike integracije.

Strateški i financijski investitor sigurno će dodatno vrednovati implemetiran sistem BIEPE  jer mu to smanjuje rizike da investicija u vašu kompaniju doživi „iznenađenja“ u padu produktivnosti, eventualnim kadrovskim promjenama ili praćenju standarda izvršenja prema vašim kupcima.

Podrška korisnicima

Svi korisnici imaju korisničku podršku svaki radni dan u u redovno vrijeme naših partnera u državi u kojoj se nalaze. Radno vrijeme korisničke podrške definirano je ugovorom s klijentom.

Osim podrške korisnicima redovno evidentiramo prijedloge korisnika i evaluiramo ih u kontekstu daljnjih razvojnih planova sistema.

Možete nas kontaktirati na: [email protected]