Danas počinje prva CHECK IN konferencija o turizmu!

Više od 300 učesnika očekuju stručne panel diskusije, inspiracija, znanje i nezaboravno iskustvo koje će oblikovati budućnost turizma u Republici Srpskoj i regiji. Tokom dva konferencijska dana, turistički profesionalci, donosioci odluka kao i kreativci i influenseri će imati priliku za dinamične razmjene iskustava i strateške diskusije o rezultatima u turizmu.

Foto: Ustupljena fotografija Danas počinje prva CHECK IN konferencija o turizmu!

CHECK IN konferenciju o turizmu otvoriće ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i gradonačelnik domaćina grada Trebinja Mirko Ćurić. Prvi panel će se baviti temom "Rezultati u turizmu i kojim mjerama ih unaprijediti?" i okupit će ministre i predstavnike vlada iz regije, zajedno sa ministrom Šulićem. Njihova strateška diskusija će oblikovati buduće korake u razvoju turizma.

Drugi panel prvog dana konferencije se bavi aktuelnom i izazovnom temom „Nedostatak i edukacija radne snage u turizmu“. Panelisti su stručnjaci i profesori sa decenijskim iskustvom rada na pomenutoj problematici. Razgovarati će o obuci, edukaciji i programima zapošljavanja kako bi se osiguralo da turistička industrija može zadovoljiti rastuće potrebe tržišta.

Treći i četvrti paneli, nazvani "Turistički centri kao pokretači razvoja lokalnih destinacija" i "Događaji kao unaprijeđenje turističke ponude", obećavaju dublje razmatranje ključnih aspekata razvoja turizma jedne destinacije. Panelisti će analizirati ulogu turističkih centara u stvaranju prosperitetnih lokalnih destinacija, kao i ključnu ulogu događaja u obogaćivanju turističke ponude destinacija. Ovi paneli će donijeti uvid u planiranje, promociju i strategije za privlačenje turista, obogatiti razumijevanje razvoja turističke industrije i pružiti konkretne korake za njeno unaprijeđenje.

Efekti ovih razgovora će se osjetiti dugoročno kroz jačanje veza između turističkih profesionaca, lidera industrije i donosilaca odluka. CHECK IN konferencija je prilika za dublje razumijevanje ključnih aspekata razvoja turizma, a razgovori će biti usmjereni na kreiranje konkretnih koraka i planova za unaprijeđenje turističke industrije.

Generalni pokrovitelj konferencije je Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, dok su zlatni partneri konferencije Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i Grad Trebinje. Više o konferenciji možete saznati na zvaničnoj veb stranici na adresi www.checkin-conference.com, kao i na profilim na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i LinkedIn).