Reciklažom i kreativnošću do vrijednih nagrada u službi zaštite okoliša

„ReciKreiramo Danas za bolje Sutra“, naziv je ovogodišnje sezone društveno odgovornog projekta "U zdravoj školi zdrava djeca", kojeg uspješno već sedam godina organizuje Vienna osiguranja VIG.

Foto: N.N. Reciklažom i kreativnošću do vrijednih nagrada u službi zaštite okoliša

Cilj projekta je potaknuti učenike osnovnih škola iz cijele BiH da iskažu svoju kreativnost i od reciklažnog otpada dizajniraju kreacije te tako na zabavan i praktičan način uče o reciklaži i zaštiti okoliša.

„Čovjek je jedino živo biće koje proizvodi otpad. U svijetu godišnje nastane čak dvije milijarde tona otpada, a procjena je da će se ta količina u sljedećih 30 godina povećati 70 posto. Upravo zbog ove alarmantne statistike, odlučili smo sedmu sezonu projekta "U zdravoj školi zdrava djeca" posvetiti reciklaži kao odličnom načinu za smanjivanje količine otpada i zaštite životne sredine.

Radujemo se nastavku naše uspješne dugogodišnje saradnje sa školama i vjerujemo da će naši školarci i ove godine, kao i uvijek do sada, biti vrijedni i kreativni. Djeca su naša inspiracija i sigurna sam da ćemo zajednički dati doprinos u zaštiti nam jedinog životnog prostora kojeg imamo – naše okoline i planete Zemlje“, govori Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja VIG.

Pristigle kreacije školskih timova ući će u konkurenciju za vrijedne nagrade, a završnica projekta bit će krunisana velikom modnom revijom u Sarajevu na kojoj će stručni žiri, predvođen modnim dizajnerom Adnan Hajrulahović Haadom i modelom Džejlom Glavović Očuz, proglasiti pobjednike.

Najkreativniji školski timovi bit će novčano nagrađeni. Prvoplasiranoj ekipi pripast će 2.000 KM, drugo mjesto osvaja 1.000 KM, a treće 500 KM.

Više informacija o sedmoj sezoni projekta dostupno je na putem linka (hyperlink na https://viennaosiguranje.ba/aktuelnosti/novosti/sedma-sezona-projekta-u-zdravoj-skoli-zdrava-djeca) kao i na društvenim mrežama Vienna osiguranja VIG (hyperlink na https://www.facebook.com/viennaosiguranje).

Podsjećanja radi, „U zdravoj školi zdrava djeca“ je tradicionalni projekat Vienna osiguranja VIG čiji je cilj da na zabavan, edukativan, ali i praktičan način promovira zdrav i aktivan životni stil najmlađih generacija. U prethodnih šest sezona projekat je udružio više od 22.000 školaraca, roditelja, učitelja i nastavnika u različitim humanim misijama, i donio mnogo pozitivnih iskustava i pohvalnih reakcija.