U Prijedoru na novoj adresi otvorena dm prodavnica

Na novoj lokaciji u Prijedoru, u robnoj kući Patrija na adresi Trg Majora Zorana Karlice 3, s radom je počela dm prodavnica koja se ranije nalazila na adresi Kralja Petra I Oslobodioca bb.

Foto: dm BiH U Prijedoru na novoj adresi otvorena dm prodavnica

Kako bi bio bliže svojim kupcima, dm je prodavnicu preselio na atraktivniju lokaciju te od sada u novom, osvježenom prodajnom prostoru kupci mogu uživati u ugodnijoj kupovini proizvoda iz bogatog dm asortimana, koji uključuje proizvode za njegu i ljepotu, bebe i kućanstvo te iz segmenta zdrave ishrane.

Ponovni početak rada dm prodavnice na novoj adresi, kompanija dm obilježila je i donacijom dm proizvoda u vrijednosti od 5.000 KM vrtiću „Snježana“, u kojem dnevno boravi 55 djece.

Ova odgojno - obrazovna ustanova, u kojoj se radi sa dvije mješovite skupine djece u dobi od 3 do 6 godina, jedna je od šest organizacijskih cjelina JU Dječji vrtić "Radost", čiji je osnivač Grad Prijedor.

Foto: dm / U Prijedoru na novoj adresi otvorena dm prodavnica
Foto: dm / U Prijedoru na novoj adresi otvorena dm prodavnica

Osnovna djelatnost ustanove je predškolski odgoj i obrazovanje djece od deset mjeseci do šest godina, kroz cjelodnevni boravak i široku suradnju i podršku obitelji. Stručno osoblje osobnim i organiziranim stručnim usavršavanjem, te dodatnim obrazovanjem prati najnovija znanstvena saznanja u stručnim područjima u skladu s kojima planira i provodi rad s djecom“, pojasnila je Tatjana Brdar, V.D. direktorica JU Dječiji vrtić “Radost” i istakla kako ih posebno raduje činjenica da je dm sam prepoznao potrebe ove kategorije društva i uručio za vrtić vrlo važnu donaciju koja će poslužiti za realizaciju različitih vrtićkih aktivnosti. „Zajedno sa našom djecom i njihovim odgojiteljima zahvaljujemo kompaniji dm na vrijednoj donaciji, poručila je.

U ime kompanije dm, donaciju je uručio Haris Mujagić, regionalni menadžer dm-a i tom prilikom izjavio: „Svaki novi početak dm nastoji obilježiti zajedno sa zajednicom u kojoj posluje kroz različite vidove podrške lokalnim institucijama ili udruženjima. Izuzetno nam je zadovoljstvo podržati rad ove institucije koja, u skladu sa modernim sistemom predškolskog odgoja i obrazovanja, nudi okruženje u kojem se prema individualnim sposobnostima, potencijalima, karakteristikama, potrebama i interesima, nastoji osigurati cjeloviti razvoj predškolskog djeteta.“

Foto: dm / U Prijedoru na novoj adresi otvorena dm prodavnica
Foto: dm / U Prijedoru na novoj adresi otvorena dm prodavnica

Povodom početka rada dm prodavnice na novoj adresi sve kupce dm poziva da učestvuju u nagradnoj igri do 12.8. u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade! Prva nagrada je Whirlpool mašina za pranje i sušenje veša i dm poklon paket, druga nagrada je kuhinjski robot gorenje i dm poklon paket, a kao treću nagradu dm je pripremio 10 dm poklon kartica u vrijednosti po 25 KM.

Radno vrijeme dm prodavnice u Prijedoru, u robnoj kući Patrija, na adresi Trg Majora Zorana Karlice 3, je od ponedjeljka do subote, od 9 do 21 sat, a nedjeljom od 10 do 18 sati.   

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 15 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 800 zaposlenika i 79 prodavnica u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2019/20. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 199,6 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je više od 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.