Atletika

Blistavoj karijeri došao kraj: Štorl ide u penziju

Blistavoj karijeri došao kraj: Štorl ide u penziju
Foto: Worldathletics.org | Blistavoj karijeri došao kraj: Štorl ide u penziju

Nekadašnji svjetski šampion u bacanju kugle David Štorl najavio je da će u petak završiti profesionalnu karijeru, saopštio je danas Njemački atletski savez (DLV).

Štorl (33) će se od profesionalnog bavljenja atletikom oprostiti u petak u Lajpcigu na nacionalnom dvoranskom prvenstvu.

Štorl je prvu titulu svjetskog šampiona na otvorenom osvojio 2011. u Južnoj Koreji. On je tada postao najmlađi svjetski šampion u istoriji ove discipline.

Titulu je odbranio na SP 2013. u Moskvi, dok je dvije godine kasnije na planetarnom šampionatu u Pekingu osvojio srebro. Na svjetskim prvenstvima u dvorani osvojio je tri srebrne medalje (2012, 2014. i 2018. godine).

On je na EP na otvorenom osvojio tri zlatne medalje i jedno bronzano odličje, a sa EP u dvorani ima jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. stigao je do srebrnog odličja.

"Vrlo sam zadovoljan, ostvario sam puno toga. Bilo je lijepo, jer sam imao mnogo prilika i osjećao se slobodnim", izjavio je Štorl čiji je lični rekord 22,20 metara.

On je u posjlednje dve godine imao dosta problema sa povredom leđa.

"U nekom trenutku sam osetio da je rizik neproporcionalan u odnosu na dobitak", dodao je Nijemac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije