Atletika

Ivičić: Dogovorena podrška SAS-a za pripreme i edukaciju

Ivičić: Dogovorena podrška SAS-a za pripreme i edukaciju
Foto: Privatna arhiva | Ivičić: Dogovorena podrška SAS-a za pripreme i edukaciju

Duško Ivičić, predsjednik Atletskog saveza RS veoma je zadovoljan prvim sastanom sa predstavnicima Srpskog atletskog saveza i istakao značaj buduće saradnje.

Naime, delegacija AS RS u četvrtak se u Beogradu sastala sa Slobodanom Brankovićem, direktorom ASS, a tema razgovora bilo je unapređenje odnosa dva saveza i promocija atetike na ovim prostorima.

“Kako od 2014. godine imamo potpisan sporazum između dva saveza a po njemu se nije previše radilo, odlučio sam da upravo u kontaktu sa predstavnicima SAS napravimo iskorak u toj saradnji. Moram da kažem da smo naišli na veoma prijateljski i konstruktivan stav njihovih predstavnika na čelu sa direktorom Brankovićem. Da bi pomaci bili vidljivi krenućemo malim koracima po uzoru na SAS jer to je savez koji može da se pohvali izuzetno dobrom vizijom i rezultatima u atletskom sportu”, rekao je Ivičić za “Nezavisne” I dodao:

“Ovaj vid saradnje nam je zbog toga izuzetno važan. Dogovorili smo nekoliko bitnih stvari za afirmaciju atletike RS kao što je podrška SAS za pripreme i edukaciju nekoliko najkvalitetnijih atletičara i trenera AS RS. Zatim pomoć u sređivanju pravno normativnih akata. Još nekoliko ideja je bilo na stolu a kad ih uobličimo javnost će sa njima biti upoznata. Zaključili smo da ćemo i ubuduće njegovati ovakav vid saradnje.”

Jedan od ciljeva novoizabranog predsjednika AS RS Ivičića je, kako kaže, atletiku u RS postavi na mjesto koje zaslužuje.

“Dovoljno je reći da smo kao sport prisutni na posljednje tri olimpijade i da redovno donosimo pregršt medalja sa raznih međunarodnih i domaćih takmičenja. Ideja mi je da se atletika što više anfirmiše i da se atletičarima i atletskim radnicima omoguće što bolji uslovi za rad i postizanje vrhunskih rezultata.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije