Atletika

Kenija dominirala Banjalučkim polumaratonom

Kenija dominirala Banjalučkim polumaratonom
Foto: N.N. | Kenija dominirala Banjalučkim polumaratonom

BANJALUKA - Pobjednik današnjeg GoPro RMC Banjalučkog polumaratona je Paul Tiongik iz Kenije koji je ostvario sjajan rezultat od 1.02.31 časova, drugo mjesto osvojio je Noel Hitimana iz Ruande (1.05.17), dok je na trećem mjestu Kenijac Evans Kipngetic Tanui (1.05:48).

I kod žena su domionirale Kenijke, najbrža je bila Kenijka Ivin Lagat sa rezultatom (1.12.41), druga je Rut Nundu Mbata (1.14.04) a treća  Gladis Jepkurui Bivot (1.21.34). Četvrta je bila bh. Maratonka Lusija Kimani (1.22.38).

Prva kroz cilj trke Prointer 10k je Bojana Bjeljac iz Hrvatske sa rezultatom 33.29 minuta dok je kod muškaraca najbrži bio J.M. Vianei Miasir (29.24 minuta).

Proglašeni su i najbolji timovi u G-Drive 5k Team Run trci. Najbolji rezultat u muškoj konkurenciji ostvarila je ekipa „Maratonci“, najbolji ženski tim je „mojMarket 20“, dok je najbolji rezultat među mješovitim timovima ostvarila ekipa „FBN1“.

Sportski dio festivala obilježiće Tropic Bambini maraton, trka u kojoj se takmiče najmlađi Banjalučani, koja starta tačno u 13 časova na parkingu ispod tvrđave Kastel. U večernjem terminu od 21 čas na tvrđavi Kastel slijedi velika žurka na otvorenom koju organizuje Fresh Wave festival, a na kojoj će nastupiti James Zabiela, G. Edd i Mladen Tomić.

Banjaluka je od 19. do 21. aprila domaćin trkačkog festivala "Vivia Run&More Weekend-a" koji se završava u nedjelju raftingom na Vrbasu.

Foto: Vladimir Stojaković, Velibor Tripić, Jelena Đurđević

Vezane vijesti:

Počeo Banjalučki polumaraton

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije