Atletika

Svjetski rekord propao zbog startnih blokova

Svjetski rekord propao zbog startnih blokova
Foto: Pexels | Svjetski rekord propao zbog startnih blokova

Svjetski rekord u trci na 400 metara u dvorani koji je postavio Kanađanin Kristofer Morales-Vilijams neće biti ratifikovan zbog problema sa propisima, koji se odnose na startne blokove, saopštilo je Udruženje atletskih i kros trenera SAD (USTFCCCA), prenosi Rojters.

Kristofer Morales-Vilijams (19) je prije tri dana pobijedio u trci na 400 metara na Univerzitetskom atletskom dvoranskom mitingu u Fajetvilu u Arkanzasu s vremenom 44,49 sekunde čime je postavio novi svjetski rekord. Morales-Vilijams je student sa Univerziteta Džordžije. Međutim, USTFCCCA navodi da ovo vrijeme ne može da bude zvanično priznato kao svjetski rekord.

U izvještaju USTFCCCA se navodi da startni blokovi, koji su korišćeni na trci nisu bili u skladu sa propisima Međunarodne atletske federacije. Po tom propisu, blokovi moraju da budu povezani sa "start informacionim sistemom" Međunarodne atletske federacije koji prati vrijeme reagovanja.

Rojters podseća da svjetski rekord ostaje u vlasništvu američkog atletičara Majkla Normana koji je u martu 2018. godine 400 metara istrčao za 44,52 sekunde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije