Atletika

Pratite nas na Google news

Tuka nastupa na mitingu Novi Grad Sarajevo

Tuka nastupa na mitingu Novi Grad Sarajevo
Foto: worldathletics.org | Tuka nastupa na mitingu Novi Grad Sarajevo
Fena

U Centru "Safet Zajko" u nedjelju, 28. juna, biće održan 5. atletski miting Novi Grad Sarajevo, na kojem će nastupati nekoliko olimpijaca.

To je jedini atletski miting u Sarajevu i drugi tog tipa u BiH koji okuplja najbolje atletičare BiH i regiona. Na ovogodišnjem izdanju svoju sezonu će otvoriti najbolji bh. atletičar Amel Tuka. Pored Tuke na mitingu će se okupiti velika imena u bacanju kugle, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i hrvatski rekorder Filip Mihaljević, na 100 m nastupiće najbolji sprinter S. Makedonije.

Pored navedenih učestvovaće veliki broj reprezentativaca BiH, Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Haris Bikić, Srđan Samardžić kao i drugi takmičari iz BiH i regije.

"Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu", kazao je organizator takmičenja Elmir Ćerimagić.

Ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca i vjeruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i učesnici. Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječja atletska liga, projekat za najmlađe članove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije