Fudbal

Dinamo na Rujevici želi 13. duplu krunu

Dinamo na Rujevici želi 13. duplu krunu
Foto: GNK Dinamo | Dinamo na Rujevici želi 13. duplu krunu

Fudbaleri Dinama sutra osvajanjem 13. dvostruke krune u istoriji i 17. pehar pobjednika Kupa Hrvatske ukupno žele završiti turbulentnu i zahtjevnu sezonu.

Takva je želja Dinamovih fudbalera koji će, uz slavljeničku tortu za već osiguran naslov prvaka, nastojati i dodatno zasladiti sezonu osvajanjem Kupa.

U srijedu u 18 sati „plavi“ će gostovati kod Rijeke na Rujevici u uzvratu finala Kupa Hrvatske u kojem će, nakon maksimirskih 0:0 u prvom dvoboju, pokušati dohvatiti i novi pehar.

U ovim finalnim okršajima još uvijek vrijedi drevno pravilo prednosti gola u gostima što znači da bi Dinamu, postigne li pogodak na Rujevici, za konačnu pobjedu bio dovoljan i remi.

„Ovo je baš pravo finale, nema više kalkulacija, neće biti ni nekih iznenađenja jer se obje momčadi jako dobro poznaju. Volim reći da će odlučiti raspoloženje na dan utakmice. Mi smo se malo osvježili, svi su nam igrači na dispoziciji, napravićemo sve da se dobro prezentiramo i osvojimo Kup. Biće zahtjevna utakmica kao što je i svaka na Rujevici. Prvi cilj je postići pogodak kojim bismo stvorili veliku prednost s obzirom na pravilo prednosti gola u gostima“, naglasio je trener Sergej Jakirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije