Fudbal

Fudbaleri Slobode na minimalcu

Fudbaleri Slobode na minimalcu
Foto: tuzlanski.ba | Fudbaleri Slobode na minimalcu

Svi uposlenici i igrači Fudbalskog kluba Sloboda imaće primanja u zakonskim propisanim okvirima minimalnog ličnog dohotka, usvojeno je na sjednici Upravnog odbora kluba s "Tušnja".

Odluka je donesena u cilju prevazilaženja novonastale epidemiološke situacije kao i stvaranja preduslova da bi ovaj sportski kolektiv, nakon što uslovi dozvole, mogao nastaviti s nesmetanim radom.

"Uposlenici i igrači će do daljeg imati primanja u zakonskim propisanim okvirima minimalnog ličnog dohotka. Sve dogovorene otplate s povjeriocima suspendovane su na minimalno 120 dana, o čemu će povjerioci biti zvanično obaviješteni pismenim putem", istakli su iz FK Sloboda.

Takođe uzimajući u obzir da klub uredno izmiruje svoje ranije preuzete porezne obaveze, Upravni odbor će ispostavama poreznih ureda uputiti molbu da se odgodi uplata direktnih i indirektnih poreza na period od 90 dana. Molbu su Tuzlaci poslali i Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH.

"Iako će izvještaji koji su poslani biti u velikoj mjeri pozitivni za prethodni period, prilikom odlučivanja o licenciranju molimo ljude u N/FS BiH da uzmu u obzir novonastale okolnosti. Očekujemo da klubovima dozvole period od 12 mjeseci za izmirenje prethodnih i nastalih obaveza", istakli su iz Slobode.

Planirana objava kvartalnog izvještaja o poslovanju kluba, zakazana za 1. april, koja je uključivala i sve preduzete radnje u vezi s aktuelnim licenciranjem kao sastavnog dijela funkcionisanja kluba, je odgođena. Procjena Upravnog odbora je da trenutna situacija zahtijeva drugačiji pristup za izradu tog izvještaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije