Fudbal

Gigs: Mančester treba da se ugleda na Liverpul

Gigs: Mančester treba da se ugleda na Liverpul
Gigs: Mančester treba da se ugleda na Liverpul

Legenda Mančester junajteda Rajan GIgs istakao je da njegov bivši klub ne smije da se oslanja samo na golove Ibrahimovića i da treba da igra poput najvećeg rivala Liverpula.

Liverpul je sa 66 golova najefikasnija ekipa u Premijer ligi. Međutim, nijedan od igrača "Crvenih" se ne nalazi u vrhu liste strijelaca. Sadio Mane sa 13 pogodaka je najbolji strijelac ekipe, devet je postigao Roberto Firmino, osam Felipe Kutinjo, a po sedam Adam Lalana i Džejms Milner.

Gigs smatra da je to model, u kojem više igrača daje golove, model po kojem bi Junajted trebalo da igra.

"Pogledajte Liverpul, oni nemaju pravog napadača koji može da postigne 20 i više golova za sezonu, ali napadaju sa svih strana i najefikasniji su klub u ligi. To je ono što je Mančesteru potrebno", smatra Gigs.

Velšanin misli da ekipa Žozea Murinja ne treba da zavisi od golova samo jednog igrača - Zlatana Ibrahimovića.

"Nije problem da li Ibrahimović ostaje ili ne, stvar je gde će Junajted pronaći golove sljedeće sezone, zato drugi igrači treba da napreduju. Ekipa u kojoj sam ja igrao je bila prava napadačka. Ja sam davao po sedam, osam golova po sezoni, tu je bio i Bekam, zatim Skols. Napadači naravno, centralni bekovi... Golovi su dolazili sa sa svih strana", zaključuje Gigs.

Riječi jedne od najvećih legendi kluba sa "Old traforda" sigurno se neće dopasti navijača Junajteda, međutim statistički podaci i način igre Mančestera ove sezone govore da je Velšanin u pravu.

Mančester poslije 31 kola zauzima tek šestu poziciju na tabeli sa 54 boda, a sa 43 postignuta gola nalazi se daleko ispod ekipa iz vrha lige.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije