Fudbal

Ilić: Borac je najveći klub u RS

Ilić: Borac je najveći klub u RS
Ilić: Borac je najveći klub u RS

Već 15 sezona sa ponosom nosi dres Partizana, sa kojim je 10 puta bio nacionalni prvak, najbolji je strijelac u istoriji "crno-bijelih" u prvenstvima, a već godinama je omiljeni fudbaler navijača kluba iz Beograda. Radi se o legendarnom Saši Iliću, koji je s Partizanom u petak gostovao u Banjaluci u sklopu proslave 90 godina postojanja FK Borac.

Ilić je godinama "motor" Partizana i bez njega ne može da se zamisli "crno-bijela" četa. Sa 38 godina na leđima jedan je od najboljih igrača Partizana i u njegovim igrama uživaju čak i oni kojima Partizan nije u srcu. Već je jednom gostovao u Banjaluci, a isto je ponovio i u petak kada je njegov tim ponovo trebalo da odmjeri snage s Borcem.

"Nisam prvi put u Banjaluci, ali bilo je to davno pa mi nije ostala u punom sećanju. Sada se polako prisećam svega i svi ovde uživamo", rekao je Ilić, koji je uživao u sunčevim zrakama i u jednom od banjalučkih lokala:

"Ovde imam dosta prijatelja i nekoliko bivših saigrača. Banjaluka je veoma lep grad i ovde mnogo vole Srbiju, Partizan i Crvenu zvezdu. Drago mi je što smo došli da uveličamo ovako vredan jubilej Borca, kojeg svi mnogo poštujemo".

NN: Koliko pratite situaciju u fudbalu u BiH i partije koje pruža Borac?

ILIĆ: Borac je uvek bio veliki klub, čak i u bivšoj Jugoslaviji. Znam da sada nije sjajna situacija kako u klubu, tako i na tabeli. Najveći klub iz Republike Srpske zaslužuje bolji tretman i mnogo bolje stanje na tabeli i nadam se da će ponovo biti jedan od najboljih klubova u BiH.

NN: Stanje na tabeli nije idealno ni za Partizan, koji za Crvenom zvezdom zaostaje 32 boda?

ILIĆ: Posle naše višegodišnje dominacije, Zvezda je sasvim zasluženo i ubedljivo prva na tabeli. Ne pamtim da je neko imao toliku prednost koliku imaju oni sada. Malo tražimo opravdanje u tome što smo igrali Ligu Evrope, gde smo se izmučili, ali i propustili veliku priliku da napravimo dobar rezultat. Partizan je mlada ekipa i siguran sam da će se u budućnosti kockice složiti.

NN: Imali ste veliku šansu da prođete grupu Lige Evrope. Šta se desilo u tom ključnom meču protiv Augzburga u Beogradu?

ILIĆ: Platili smo danak neiskustvu. Za protivnike smo imali ekipe iz najjačih liga u Evropi i možemo da budemo zadovoljni onim što smo pokazali. Skupili smo devet bodova, što ovaj put, nažalost, nije bilo dovoljno. Moramo da zadržimo ovaj nivo igre i možemo se nadati boljim rezultatima.

NN: Kako je biti najstariji i, po mnogim ocjenama, jedan od najboljih igrača Partizana?

ILIĆ: Dugo sam u Partizanu i jedan sam od najstarijih igrača u ligi. Ljubav prema Partizanu mi daje elana da još igram. Tu sam da pomognem koliko mogu. Cilj mi je da Partizan bude bolji i uvek sam tu da pomognem klubu.

NN: Svake godine se postavlja pitanje do kada ćete igrati?

ILIĆ: Baš tako - svake godine pričamo istu priču da će ovo biti poslednja sezona. Šta će biti na kraju ove sezone još ne znam. Nisam se umorio od fudbala i sigurno ću ostati u njemu. Da li ću u budućnosti biti trener ili funkcioner - ne znam, ali znam da ostajem u Partizanu. To je jedino sigurno.

26. oktobra davne 1996. godine Saša Ilić je debitovao za seniorski tim Partizana.

5 klubova u karijeri bilo je "dom" Saše Ilića, a to su: Partizan, Selta, Galatasaraj, Salcburg i Larisa

2 navrata Ilić je nosio dres Partizana, od 1996. do 2005. i u klub se vratio 2010.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije