Fudbal

Korona prekinula fudbalsko prvenstvo Crne Gore, proglašeni šampioni

Korona prekinula fudbalsko prvenstvo Crne Gore, proglašeni šampioni
Foto: pixabay.com | Korona prekinula fudbalsko prvenstvo Crne Gore, proglašeni šampioni

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore usvojio je na vanrednoj sjednici prijedlog o prekidu svih takmičenja zbog pandemije virusa korona.

Iz Saveza je saopšteno da će se rezultati ostvareni do momenta prekida takmičenja, odnosno do danas, smatrati finalnim i na osnovu njih su proglašeni pobjednici, učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja, učesnici baraža i relegirani klubovi.

Dejan Savićević, predsjedik Saveza, rekao je da su odluke donesene u najboljem interesu klubova i crnogorskog fudbala, ali i jedine moguće.

"Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, odluke Nacionalnog koordinacionog tijela,  evidentirane slučajeve infekcije novim virusom korona među fudbalerima i izrečene mjere samoizolacije za određeni broj igrača klubova Telekom 1. CFL i Druge lige, Izvršni odbor donio je odluku o prekidu svih takmičenja u Crnoj Gori u orgnaizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG. Odigravanje utakmica, odnosno održavnje sportskih manifestacija, nije moguće u Rožajama, Gusinju, Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima što predstavlja ogromne probleme za organizaciju takmičenja", rekao je Savićević i podsjetio da su u samoizolaciji kompletan tim i zaposleni u Budućnosti.

Telekom 1. CFL je prekinuta nakon 31. kola i šampion je Budućnost, koja će Crnu Goru predstavljati u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona. Drugoplasirana Sutjeska i trećeplasirana Iskra izborile su plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope. Posljednjeplasirani Grbalj izgubio je status prvoligaša i naredne sezone takmičiće se u Drugoj ligi.

Šampion u ženskoj konkurenciji je Breznica, koja će peti put zaredom nastupiti u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije