Fudbal

Korona u Veležu: Jedan igrač zaražen, još tri u karantinu

Korona u Veležu: Jedan igrač zaražen, još tri u karantinu
Foto: Screenshot/Facebook FK Velež | Korona u Veležu: Jedan igrač zaražen, četiri u karantinu

Jedan fudbaler Veleža je pozitivan na virus korona, a još tri su preventivno stavljena u izolaciju, potvrdili su iz mostarskog premijerligaša.

Identitet igrača nisu željeli otkriti u skladu sa uputama epidemiološke službe i ljekara u gradu na Neretvi, jer bi sa tim bila ugrožena njegova privatnost. Riječ je navodno o igraču koji je nedavno boravio u Srbiji.

"Diže se prevelika panika i galama oko ovoga. Ime igrača ne možemo iznositi u javnost prije svega zbog pravila dikrecije koje je zagarantovano u medicini, ali i zbog bespotrebnog napuhivanje svakog ovakvog slučaja u svijetu i kod nas. Imao sam prije pandemije, kada se još igrala BH Telecom Premijer liga BiH, slučaj da mi je u ekipi šest ili sedam igrača imalo visoke temperature u isto vrijeme i tada me niko nije nazvao. Sada imamo slučaj da je jedan igrač pozitivan na testiranje na Kovid-19, pritom nema nikakve simptome, a telefon mi se usijao. Ne kažem da ljudi zovu iz loših namjera, ali je činjenica da bi otkrivanjemn imena čovjek bio označen kao neki gubavac", kazao je Feđa Dudić, trener Veleža.

Naglašava da je testiranje obavljeno preventivno u skladu sa preporukama Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

"Mi smo u srijedu obavili prozivku igrača i počeli pripreme za novu sezonu u BH Telecom Premijer ligi BiH. Testirani su svi i imamo jedan pozitivan slučaj. Napominjem momak nema apsolutno nikakve simptome. Preventivno smo u izolaciju stavili još tri igrača, koji su proteklih dana imali nešto češći kontakt sa njim. Koristili su isti prevoz i slično, ali ni oni takođe nemaju nikave tegobe", tvrdi Dudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije