Fudbal

Krstajić pred Crnu Goru: Posebna utakmica, igraju dvije bratske zemlje

Krstajić pred Crnu Goru: Posebna utakmica, igraju dvije bratske zemlje
Foto: Anadolija | Krstajić pred Crnu Goru: Posebna utakmica, igraju dvije bratske zemlje

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra naveče u Podgorici igra protiv Crne Gore utakmicu trećeg kola Lige nacija. Za selektora "orlova" Mladena Krstajića, sutrašnji duel je kao i svaki drugi, ali ipak poručuje da je riječ o specifičnoj utakmici, jer se, kako je kazao, sastaju "bratske zemlje".

"Suvišno je čak i pričati o tome. Moja porodica sa očeve strane je iz Crne Gore, ja sam rođen u Bosni, živim u Srbiji. Ovo je posebna utakmica, ali najvažnije je da gledamo sportski i da pošaljemo lijepu sliku u svijet. To je normalno, jer igraju dvije bratske zemlje", kazao je Krstajić na konferenciji za novinare.

On je rekao da postoji mogućnost da Srbija sutra na teren izađe u ofanzivnijem sastavu nego ranije.

"Imamo Mitrovića i Prijovića, sjajne igrače. Ideja je da počnu sutra, ali to je ideja i opcija. Naravno, nećemo da otkrivamo baš sve", rekao je Krstajić.

On je pohvalio aktuelnog selektora Crne Gore Ljubišu Tumbakovića.

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović poručio je da poštuje reprezentaciju Crne Gore, ali najavljuje da će njegov tim juriti pobjedu.

"Ulazimo u utakmicu kao u svaku drugu. Imamo ulogu favorita u grupi. Poštujemo Crnu Goru, znamo da imaju kvalitet, maksimalno ih respektujemo. Svi su očekivali da se prošetamo kroz grupu, ali to ne može tako. Svaku utakmicu moramo maksimalno da odigramo ako želimo rezultat. Cilj je da u naredne dvije utakmice, protiv Crne Gore i Rumunije, osvojimo šest bodova", rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Podgorici.

Napadač Fulama je istakao da će mu u napadu biti lakše, s obzirom da za Crnu Goru neće nastupiti najbolji odbrambeni igrač ekipe, Stefan Savić.

"Biće sigurno nama lakše jer nema Savića. On je jedan od najboljih igrača odbrane na svetu. Međutim, ko god bude igrao sigurno će dati maksimum. Očekujem veliku borbu sa defanzivcima Crne Gore i nadam se da ću iz nje izaći kao pobednik", kazao je Mitrović.

Utakmica Crna Gora-Srbija na programu je sutra u 20.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije