Fudbal

Mladen Krstajić: Borićemo se za drugo mjesto

Mladen Krstajić: Borićemo se za drugo mjesto
Foto: Ilustracija | Mladen Krstajić: Borićemo se za drugo mjesto

Grupa E na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine je jako interesantna. Brazil je favorit, a Srbija, Švajcarska i Rusija će se boriti za drugo mesto i prolaz u osminu finala, kaže Mladen Krstajić, vršilac dužnosti selektora fudbalera Srbije i predsjednik bijeljinskog Radnika.

Nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i prolaska "orlova" na Mundijal, Krstajić je samostalno vodio "orlove" na azijskoj turneji u utakmicama protiv Kine i Južne Koreje. Odmah je gurnuo u vatru mlade igrače iz Superlige Srbije Đorđa Ivanovića, Aleksandra Filipovića, Nikolu Aksentijevića i Miloša Simonovića.

"Svi oni imaju kvalitet da nose dres Srbije i nije slučajno što su išli u Aziju. Ko god bude selektor u narednom periodu mislim da će obratiti pažnju na te momke, koji imaju potencijal da igraju za Srbiju i na Svetskom prvenstvu", kaže je Krstajić i ističe da je uloga selektora za njega veliko iskustvo i odgovornost, ali da nosi pozitivne utiske iz tog izazova.

Osim reprezentativnih uspjeha, tekuća godina je za srpski fudbal i na klupskom planu bila najuspješnija u ovom vijeku. Crvena zvezda i Partizan izborili su prolaz u šesnaestinu finala Lige Evrope.

"Nije slučajno što su to napravili i što će prvi put u istoriji zajedno da prezime u Evropi. Mi smo uvek imali i imaćemo mnogo talenata. Fudbalski savez Srbije na čelu s predsednikom Slavišom Kokezom radi na poboljšanju infrastrukture kako bi svi klubovi imali što bolje uslove", kaže Krstajić.

Već tri godine Krstajić je na čelu Radnika, koji je u tom periodu osvoji Kup BiH i igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Semberci su trenutno osmi na tabeli Premijer lige BiH. Zadovoljan je rezultatima kluba.

"Cilj za sezonu je bio da budemo među osam ekipa u ligi. Otišlo nam je tokom ljeta osam igrača jer nismo mogli finansijski da ispoštujemo njihove uslove. S jedne strane mi je drago da igrači idu u veće klubove, ali mi je sa druge strane i žao jer ne možemo da ih zadržimo. Nismo finansijski moćni kao neki, ali treba gledati napred i stvarati nove uspehe. Prioritet u narednom periodu je da napravimo reflektore na stadionu, teren s veštačkom travom i da naš omladinski pogon dobije najbolje uslove. Treba nam što veći broj mladih igrača koji će da uče fudbal u Radniku", zaključio je Krstajić.

Žižović pravi momak

Mladen Krstajić je zadovoljan kako Mladen Žižović, trener fudbalera Radnika, vodi ekipu.

"Žižović je pravi momak, radi se o odličnom stručnjak i mi iz kluba stojimo iza njega. On i stručni štab mogu da budu mirni i da slobodno rade. Pokušaćemo da napravimo što više u ovom prelaznom roku i dovedemo tri pojačanja koja bi pomogla da se domognemo šestog mesta, koje vodi u plej-of", kaže Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije