Fudbal

Srbija nemoćna, Brazil u osmini finala

Srbija nemoćna, Brazil u osmini finala
Foto: Tanjug | Odlučujuća utakmica za "orlove": Stojković spasio Srbiju

Fudbaleri Srbije izgubili su u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala SP protiv Brazila rezultatom 2:0.

Krstajićevim momcima je potrebna pobjeda kako bi se plasirali među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

U prvom kolu Srbija je savladala Kostariku minimalnim rezultatom, dok je u drugoj nakon preokreta poražena od Švajcarske sa 2:1.

Poraz od Švajcarske zakomplikovao je opstanak Srbije na Mundijalu, pa će svoju šansu "orlovi" tražiti protiv jednog od favorita SP.

Sa druge strane Brazil u prvoj utakmici nije oduševio pa je remizirao sa Švajcarcima rezultatom 1:1. Ni u drugoj utakmici protiv Kostarike nisu se pokazali u najboljem svjetlu, ali su u nadoknadi uspjeli da postignu dva gola i zabilježe pobjedu.

Sastavi: 

Srbija (4-2-3-1): Stojković – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Milinković-Savić, Matić – Tadić, Ljajić, Kostić – Mitrović

Brazil (4-2-3-1): Alison – Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo – Paulinjo, Kazemiro – Vilijan, Kutinjo, Nejmar – Gabrijel Žezus

Tok meča:

1' – Iranac Alireza Fagani označio je početak utakmice. Brazil je izveo početni udarac.

2' - "Selesao" prvi dolazi do prilike. Nejmar je uputio loptu ka Kutinju, a ovaj je pokušao da šutira, ali je pogodio Žezusa.

4' - Nova šansa za Brazil. Kutinjo se ponovo našao u šansi. Stojković je odbranio, ali i da nije bio bi ofsajd, jer je zastavica bila podignuta.

10' - Veliki hendikep za Brazil. Marselo je morao da napusti igru zbog povrede leđa. Umjesto povrijeđenog Marsela ušao je Filipe Luis.

12' - Golman Brazila je sada dobro intervenisao i poslao loptu u aut nakon centaršuta Kolarova. Ovo je prva prijetnja Srbije na meču iako nije bila ozbiljna.

14' - Kostić je sada pokušao, ali se lopta odbila od jednog igrača Brazila i otišla u korner. Poslije izvedenog kornera nije bilo opasnosti po gol "selesaa".

16' - Kostić je sa desne strane tražio Mitrovića, koji je pokušao da spusti loptu, ali su defanczivci Brazila to počistili.

20' - Prvi korner za Brazil. Vilijan je dodao loptu Nejmaru, ali "orlovi" su iznijeli loptu na kraju.

21' - Filip Kostić je izborio novi korner za Srbiju. Ljajić je ubacio, ali je Alison intervenisao i otklonio opasnost

25' - Žezus je nakon pometnje u kaznenom prostoru Srbije nekako uspio da proturi loptu do Nejmara koji šutira. Na sreću po Srbiju Stojković je bio oprezan i odbranio udarac.

29' - Brazilci su sada promiješali odbranu Srbije i na kraju je šutirao Žezus, ali je njegov šut u posljednjem trenutku izblokiran.

34' - Filip Kostić je sjajno probio po desnoj strani i dodao Tadiću koji je ubacio. Atraktivno je pokušao Mitrović ali je poslao loptu daleko preko gola. Možda bi bolje rješenje bilo da ju je pustio Kolarovu koji je bio na boljoj poziciji.

36' - GOOOOOOL - Brazil vodi. Nakon protrčavanja kroz sredinu i poslao loptu u mrežu Srbije. Sjajnu loptu ka Paulinju uputio je Kutinjo. 

40 ' - Ljajić je ubacio loptu iz novog kornera, a Alison je ponovo bio oprezan i izboksao je iz kornera.

45 + 1' - Nejmar je sada pokušao šutem sa desne ivice kaznenog prostora, ali je poslao loptu preko gola.

Kraj prvog poluvremena. Brazil, može se slobodno reći, zasluženo vodi. Brazil je u prijetnjama bio opasniji, dok prilike "orlova" nisu bile izgledne. Srbiji ništa ne ide na ruku, jer i u drugom meču Švajcarska vodi protiv Kostarike golom Džemaili iz 32' minuta. Taj meč možete da pratite na OVOM LINKU.

Drugo poluvrijeme

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Brazil je odmah krenuo da vrši presing.

53' - Srbija je napravila ozbiljnu prijetnju. Izveli su polukontru i imali 4 na 3, ali je Tadić nespretno reagovao i prepustio loptu Brazilcima.

57' - Nakon pritiska Srbije uslijedila je kontra Brazila. Nejmar je izašao pred Stojkovića, ali golman Srbije šalje loptu u korner. Odmah nakon toga uslijedio je novi korner, a potom još jedan, da bi tek onda Srbi otklonili opasnost ispred svog gola.

61' - Srbija je imala najbolju šansu u dosadašnjem dijelu meča. Rukavina je ubacio sa desne strane. Alison je udario loptu, ali je samo odbio do Mitrovića, koji šutira u odbrambenog igrača Brazila. Da je lopta prošla bio bi gol.

63' - Srbija sve više prijeti. Najprije je Milinković - Savić uputio loptu Mitroviću, a ovome Alison brani. Potom je i sam Sergej pokušao, ali je bio neprecizan.

66' - Nova šansa za Srbiju. Ponovo je u prilici bio Mitrović koji je glavom šutirao nakon ubačaja, ali je Alison bio na pravom mjestu.

69' - GOOOOOL - Tijago Silva je povećao prednost Brazila na 2:0. Gol je postigao Glavom nakon asistencije Nejmara.

71' - Brazil ponovo prijeti. Filipe Luis je primio odbijenu loptu izvan šesnaesterca i opalio iz velike udaljenosti po sredini gola. Vladimir Stojković je to lijepo obranio.

78' - Brazil sada drži loptu više u svom posjedu. Igrači Srbije ne uspijevaju nikako da se trgnu nakon drugog gola. 

83' - Vilijan je probio po desnoj strani. Uputio je loptu ka Nejmaru koji šutira preko gola.

87' - Nova prilika za Brazil. Nejmar je utrčao sjajno i pokušao da prebaci loptu preko Stojkovića, ali golman "orlova" je skida.

89' - Brazil ne prestaje da prijeti. Nejmar je tražio poziciju za šut i pokušao, ali je Milenković izblokirao njegov udarac.

91' - Srbija se malo oslobodila pritiska, ali ne uspijeva da napravi izglednu situaciju.

92' - Živković je pokušao sa nekih dvadesetak metara, ali je bio neprecizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije