Fudbal

Pogledajte šta je Kjelini uradio Špancima prije izvođenja penala

Pogledajte šta je Kjelini uradio Špancima prije izvođenja penala
Foto: Tanjug/AP | Pogledajte šta je Kjelini uradio Špancima prije izvođenja penala

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, na Vembliju je poslije penala savladala Španiju 1:1 - 4:2

Italijani su poveli u 60. minutu sjajnim golom Federika Kijeze, a izjednačio je Alvaro Morati u 80. minutu, koji je potom tokom penal serije bio tragičar "furije".

U penal seriji odlučio je baš promašaj Morate, Luiđi Donaruma je odbranio njegov udarac u četvrtoj seriji, a potom je Žoržinjo odveo Azure u četvrto finale u istoriji.

Ali, nešto zanimljivo desilo se prije izvođenja penala, kada su se kapiteni Italije Kjelini i Španije Alba sa sudijama dogovarali oko uslova za izvođenje penala.

Kjelini je izgubio u bacanju novčića, ali je ubijedio sve da šutiraju kako je on zamislio. Djeluje da je Kjelini ubijedio Albu da šutiraju prvi i to na gol iza koga se nalaze navijači Italije. Kjelini je bio totalno opušten prije izvođenja penala, šalio se, dok je Alaba s druge strane pokušavao da se koncentriše na ono što ga čeka.

Italija će u finalu 11. jula igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Engleska - Danska (sreda, 21.00).

(Informer.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije