Fudbal

Prosinečki: Uspješna provjera za nas

Prosinečki: Uspješna provjera za nas
Foto: Anadolija | Prosinečki: Uspješna provjera za nas

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, je nakon priajteljskog susreta protiv Turske izrazio zadovoljstvo ambijentom u kojem je protekla utakmica. Smatra da je ovaj meč bio uspješna provjera za njegove izabranike.

"Mislim da je bio jedan prelijep ambijent, pun stadion. Mislim da je bila jedna dobra prijeteljska utakmica. BiH je igrala jako dobro, pogotovo prvih 30 minuta i imali smo dosta zamjena, ali, sve u svemu, mislim da nam je uspjela ova prijateljska utakmica da vidimo neke stvari gdje trebamo poboljšati, a gdje su dobre stvari. Očekuje nas sada utakmica u Ligi nacija što nam je jako bitno za kvalifikacije. Turskoj želim puno sreće protiv Rusije u nedjelju", kazao je Prosinečki na konferenciji za medije.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je bez golova protiv selekcije Turske u prijateljskoj utakmici u Rizeu.

Selekciju BiH 15. oktobra u okviru trećeg kola grupe “3“ Lige nacija čeka meč protiv Sjeverne Irske na Grbavici. BiH se nalazi u ligi "B" i nakon prva dva kola vodeća je u grupi sa šest bodova, slijede Sjeverna Irska i Austrija koje su bez bodova, ali i s utakmicom manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije