Fudbal

Sablić: Odigrali smo dobru utakmicu

Sablić: Odigrali smo dobru utakmicu
Foto: FK SARAJEVO | Sablić: Odigrali smo dobru utakmicu

Mislim da smo odigrali jednu stvarno dobru utakmicu, poručio je Goran Sablić šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

Aktuelni osvajači Kupa Bosne i Hercegovine sinoć su u Moldaviji remizirali protiv domaćeg Milsamija u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijske lige.

"S obzirom na sve što nam se događalo u proteklo vrijeme momci su me svojom igrom i pristupom stvarno ugodno iznenadili. Nismo imali puno prijateljskih utakmica, tako da ni sam nisam znao šta od ekipe očekivati", rekao je Sablić.

Njegovi puleni imali su dvije odlične prilike. Matias Fanimo je pogodio prečku, a Krste Velkoski nije iskoristio pogoditi mrežu iz penala.

"Prvo poluvrijeme smo bili jako kvalitetni i dobri, stvorili smo šest-sedam stopostotnih šansi uz jedanaesterac koji nismo realizovali i zbog toga ostaje žal. Drugo poluvrijeme je bilo možda malo više izjednačeno, ali opet sa našom kontrolom. Mislim da smo bili bolji protivnik i da smo trebali već u prvom meču utakmicu odvesti u onaj dio koji bi nama puno više odgovarao, a to je da rezultat ode na našu stranu. Pojedincima stvarno mogu biti zadovoljan, bilo je nekoliko novih igrača koje nisam ni imao vremena upoznati. Svi su pokazali zalaganje i htijenje, nedostajala je samo realizacija. Imamo dosta toga pozitivnog iz ove utakmice, sada imamo sedam dana da se pripremimo za uzvrat. Želja je da prođemo dalje, vjerujem da to možemo ostvariti", zaključio je Sablić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije