Fudbal

Pratite nas na Google news

Šeranić: Prije 1. jula ne razmišljati o nastavku sportskih takmičenja

Šeranić: Prije 1. jula ne razmišljati o nastavku sportskih takmičenja
Foto: Arhiva | Šeranić: Prije 1. jula ne razmišljati o nastavku sportskih takmičenja
N.N.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da prije 1. jula ne treba razmišljati o nastavku sportskih takmičenja.

''Što se tiče tog pitanja mi smo dali jednu javno-zdravstvenu preporuku prije 20-ak dana da bi vezano za nastavak sportskih takmičenja - mi smo išli prema preporuci ministarstvu sporta - da bi trebalo razmišljati o početku nakon 1. jula. To je nešto što je stav generalno i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali", izjavio je Šeranić za portal "Mondo.ba".

Prema njegovim riječima, o svemu je tražio mišljenja relevatnih ljudi iz oblasti sporta.

"Mi smo od ministartstva sporta i tražili da se i oni izjasne i da se vidi sa savezima, da li su oni spremni da uopšte završe sezonu, da li mogu da igraju? Preporuka svakako jeste i ostaje da to bude poslije 1. jula", dodao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Na pitanje da u tom slučaju Premijer liga BiH, ako počne tek u julu, nema mogućnosti da se završi zbog roka UEFA (3. avgust), Šeranić je odgovorio da on priča jedino u vezi javnog zdravstva i upitao "šta ukoliko se desi da se u nekom klubu pojavi virus korona?".

"Ja ne ulazim u organizaciju i ostale stvari. Govorim sa aspekta javnog zdravstva. Ako treba nešto drugo da se uradi i sačini, stav o tome će morati dati ministarstvo sporta. Nedavno ste imali slučaj da je u Bolonji zaraženo sedam igrača i šta sad? Šta ćemo ako krene neko profesionalno takmičenje u junu ili julu i desi se da imamo zarazu u nekom fudalskom klubu? Taj klub bi morao da prekine igrati utakmice na sedam ili 14 dana i da svi idu u karantin i šta ćemo onda? Opet će pitati javno zdravstvo šta sad da radimo? To su vrlo teške odluke", zaključio je Šeranić.

(Mondo.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije