Fudbal

Solskjer: Vrijeme velikih transfera je prošlost

Solskjer: Vrijeme velikih transfera je prošlost
Foto: Tanjug/AP | Solskjer: Vrijeme velikih transfera je prošlost

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer upozorio je navijače kluba sa "Old Traforda" da ne očekuju čuda kada je riječ o transferima.

Norvežanin je rekao da su vremena velikih transfera prošlost i da treba biti realniji sa očekivanjima u situaciji kada se klubovi bore sa efektima pandemije.

Proteklih sezona, "crveni đavoli" su dovođeni u vezu sa transferima igrača Borusije Dortmund, Erlinga Halanda i Džejdona Sanča, za šta bi im pojedinačno trebalo preko 100 miliona evra.

Solskjer kaže da nije siguran da je klub spreman da izdvoji toliko novca za pojačanja.

"Moramo da budemo realni i odgovorni kada je riječ o poslovanju, kako na terenu tako i van njega. Imamo poboljšanja uslova na stadionu, trening centru, treba gledati širu sliku. Gdje da potrošimo novac? I koliko novca? Ovo je stvarnost, sve se promijenilo. Naravno, svi klubovi prolaze kroz iste teškoće, tako da nikom nije drugačije. Otuda mislim da će biti sve manje velikih transfera, barem dok se sve ovo ne promijeni", kaže Solskjer.

Junajted je ljetos doveo iskusnog Edinsona Kavanija kao slobodnog igrača. Postigao je šest golova u 17 mečeva Premijer lige, na svega osam je bio starter.

Kavani bi trebalo da se nađe u timu na utakmici sa Kristal Palasom u Londonu, ali Solskjer je ipak dodao da klub uvijek traži rješenja da se pojača.

"Uvijek ponavljam, kada su Mejson Grinvud, Marsijal i Kavani raspucani, stvarno izgledamo kao veoma dobar tim. Ipak, uvijek tražimo još bolje igrače, naravno da to radim", poručio je Norvežanin.

Utakmica Kristal Palas – Mančester junajted igra se na "Selhurst parku" od 21.15.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije