Fudbal

Vico Zeljković novi predsjednik N/FS BiH

Vico Zeljković novi predsjednik N/FS BiH
Foto: N.N. | Vico Zeljković novi predsjednik N/F S BiH

Vico Zeljković novi je predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, odlučeno je na današnjoj sjednici izborne generalne Skupštine.

Vico Zeljković bio je jedini kandidat za funkciju prvog čovjeka bh. fudbala. Dobio je podršku 57 od ukupno 59 delegata prisutnih na Skupštini N/FS BiH.

Izabran je i novi saziv Izvšnog odbora u četvorogodišnjem mandatu kojeg čine Irfan Durić, Ivo Ivkić, Azmir Husić, Muriz Jabandžić, Muhidin Raščić, Midhet Sarajčić, Ivan Beus, Fuad Čolpa, Ivan Perić, Milorad O. Lale, Milorad Sofrenić, Miloš Brkić i Žarko Laketa.

Vico Zeljković i Dragan Soldo takođe su članovi Izvršnog odbora, automatizmom, kao predsjednici Fudbalskog saveza Republike Srpske, odnosno Nogometnog saveza Federacije BiH.

Za prvog potpredsjednika N/FS BiH izabran je Ivan Beus, koji danas takođe nije imao protukandidate.Drugi potpredsjednik je Irfan Durić, nakon što je dobio više glasova u trci sa Muhidinom Raščićem i Azmirom Husićem.

"Zahvaljujem se na izboru svim delegatima. Ovo je velika čast i velika obaveza za mene. Danas smo pokazali da u BiH imamo jedinstvo dva saveza, dvije naše članice FS RS i NS F BiH i da na tim osnovama možemo graditi prosperitet N/FS BiH. Hvala predstavniku UEFA Tieri Favre što je u ovim teškim vremenima za putovanje ipak došao podržao nas. Hvala UEFA i FIFA na podršci. N/FS BiH u budućnosti namjerava proširiti saradnju sa savezima regiona. Želja nam je i da nakon dugo vremena učestvujemo na velikoj fudbalskoj smotri, jer imamo kvalitetnu reprezentaciju. Želja nam je i da naši klubovi napreduju u Evropi. Radićemo i na infrastrukturi, a planiramo da 12 premijerligaša imaju kvalitetne stadione. Namjera nam je i uvođenje VAR sistema. Budućnost je pred nama, radićemo na tome da BiH konačno ima svoj nacionalni stadion. Zadataka je puno, ali mi smo spremni za izazov", rekao je u svom prvom obraćanju Vico Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije