Fudbal

Vojvodić: Jedini cilj plasman u Premijer ligu

Vojvodić: Jedini cilj plasman u Premijer ligu
Foto: N.N. | Vojvodić: Jedini cilj plasman u Premijer ligu

Fudbaleri sarajevskog Olimpika su današnjom prozivkom i zvanično krenuli s pripremama za proljetnu polusezonu u Prvoj ligi Federacije BiH.

Novi šef stručnog štaba "vukova sa Otoke" Darko Vojvodić prvog radnog dana imao je jasnu poruku za svoje pulene.

"Jedini cilj pred nama je plasman u Premijer ligu, iako nije daleko od toga da tražimo osvojanje i Kup. Ja sam neko ko uvijek prihvata izazov, tako da mi je drago što sam došao u Olimpik. Drago mi je što smo doveli kvalitetne igrače i drago mi je što su svi igrači ostali, tako da dosta jači ulazimo u drugi dio prvenstva", rekao je Vojvodić.

Novom šefu struke u radu će pomagati i treneri Momčilo Stanić, Aldin Kametović i trener golmana Aleksandar Božović.

"Rekao sam igračima da je ovo teška liga i zahtjevna, i da nisu favoriti protiv nikoga. Da svakoj utakmici moraju pristupiti na određen način", rekao je Vojvodić.

Što se tiče konkurenata, Vojvodić je izdvojio nekoliko klubova.

"I Goražde i TOŠK i GOŠK iz Gabele su protivnici koje ne smijemo zanemariti i olako shvatiti. Goražde je klub koji je napravio veliki uspjeh, a TOŠK očigledno pravi odličnu priču i prerasta u moderan klub jer ima i veliku armiju navijača iza sebe. GOŠK je svake godine u vrhu i ulaže određena sredstva. Neće nam biti lako, ali opet kažem da smo mi najveći konkurenti sami sebi. Ako budemo na nivou na kojem treba da budemo, a bićemo, jer to je moj posao, onda mislim da neće biti problema i da ćemo ući u Premijer ligu BiH. Neću reći relativno lako, ali puno lakše nego što se očekuje", smatra Vojvodić.

Ekipa će u Sarajevu i okolini radit do 5. Februara, nakon čega ide u Međugorje, gdje će odigrati četiri test utakmice, te još dvije po povratku na Otoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije