Fudbal

Zbog virusa korona odgođen početak fudbalskog prvenstva Slovenije

Zbog virusa korona odgođen početak fudbalskog prvenstva Slovenije
Foto: Ilustracija | Zbog virusa korona odgođen početak fudbalskog prvenstva Slovenije

Zbog potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona za deset dana je odgođen početak takmičenja u prvoj slovenačkoj fudbalskoj ligi pa će se prve utakmice igrati 22. avgusta, deset dana kasnije nego što se predviđalo, odlučio je u utorak Slovenački nogometni savez (NZS).

Dan uoči ranije planiranog početka prvenstva iz ljubljanske Olimpije, trećeplasirane u nedavno završenom prvenstvu u sezoni 2019./2020., objavljeno je da je preventivnim testiranjem otkrivena zaraza virusom korona kod tri igrača zbog čega je nacionalni institut za javno zdravlje odredio obavezni karantin za sve igrače i stručni štab.

Prije toga nekoliko zaraza potvrđeno je početkom mjeseca u okviru preventivnih pregleda igrača prve lige i u klubovima Domžale i Aluminij.

Odbor za hitne predmete fudbalskog saveza objavio je da će se  utakmice u Sloveniji u svim ligama nakon početka prvenstva održavati bez prisustva publike.

"Time želimo pokazati da smo svjesni ozbiljnosti situacije i da na prvo mjesto stavljamo sigurnost i zdravlje fudbalera i ostalih", naveli su u Slovenačkom fudbalskom savezu, prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije