Fudbal

"Zmajevi" će u ofanzivu

"Zmajevi" će u ofanzivu
"Zmajevi" će u ofanzivu

Ako nismo u stanju pobijediti Kipar, onda ne treba ni da gajimo ambicije o plasmanu na Evropsko prvenstvo, rekao je juče Safet Sušić, selektor najbolje fudbalske reprezentacije BiH.

Njegovi izabranici večeras će, kako kaže, kao i uvijek, igrati napadački fudbal od prve minute, s ciljem da što prije riješe sve dileme o osvajanju tri boda na početku kvalifikacija za put u Francusku 2016. godine.

"Ne sjećam se kada smo i da li smo igrali utakmicu da nije bilo ofanzivno. To je naša igra, drugačije ne znamo i tako će biti i sa Kiprom. Mi ovaj meč jednostavno moramo pobijediti. Svaki drugi rezultata bio bi ozbiljno zabrinjavajući za nas", rekao je Sušić.

Za početni sastav selektor ima dilemu, ali osnovu ekipe zna.

"S obzirom na to da se u borbu za prve bodove kreće s malo podmlađenim sastavom, ne znam da li od prve minute da pružim priliku iskusnom Harisu Medunjaninu ili možda jednom od novajlija Sanjinu Prciću", rekao je Sušić.

Glavna uzdanica svakako je napadač Mančester Sitija Edin Džeko. U ulozi novog kapitena imao je uspješan debi u utakmici s Lihtenštajnom (3:0).

"Ovo je veoma važna utakmica. Dobar start u prošlim kvalifikacija na kraju nas je odveo na Mundijal. Sada želimo na EP, iskusniji smo nakon igranja na Mundijalu, ali i oslabljeni zbog oproštaja trojice fudbalera. Došli su mlađi, dobro su se uklopili, cilj nam je Francuska i zato svakog protivnika treba ozbiljno da shvatimo", kazao je Džeko.

Velika očekivanja ima i Sven Tino Sušić. Veznjak splitskog Hajduka ističe da su "zmajevi" favoriti, ali to treba dokazati i na terenu.

"Znamo da je Kipar dobra ekipa. Često znaju prirediti iznenađenje ili namučiti favorite. Mi im to ne smijemo dozvoliti. Bolji smo tim. Očekujem da što bolje počnemo kvalifikacije, jer grupa i nije lagana", rekao je Sušić.

Susret BiH - Kipar igra se večeras na "Bilinom polju", s početkom u 20.45, uz direktan prenos na BHT1. Danas se igra još sedam mečeva: Azerbejdžan - Bugarska (18 časova, Kazahstan - Latvija (18), Island - Turska (20.45), Češka - Holandija (20.45), Andora - Vels (20.45), Hrvatska - Malta (20.45), Norveška - Italija (20.45).

Pomoć porodicama nastradalih

Selektor Safet Sušić sa svojim saradnicima i predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić juče su prisustvovali komemoraciji stradalih u rudarskoj nesreći u jami Raspotočje. Dan ranije su u Trening centru u Zenici upriličili druženje sa djecom nastradalih rudara. Reprezentativci BiH i članovi stručnog štaba, osim moralne podrške, sakupili su i određenu novčanu svotu i proslijedili je porodicama poginulih rudara.

Bh. dame u Živinicama
Najbolja ženska fudbalska reprezentacija BiH okupiće se danas u Živinicama i odraditi pripreme za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Protivnice izabranicama selektora Samire Hurem u gostima 13. septembra biće Šveđanke, odnosno 17. septembra Poljakinje.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije