Fudbal

"Zmajići" zaustavljeni u polufinalu

"Zmajići" zaustavljeni u polufinalu
Foto: N/FS BiH | "Zmajići" zaustavljeni u polufinalu

Polufinalne utakmice 12. Međunarodnog memorijalnog turnira „Josip Katalinski-Škija“ odigrane su u Trening centru N/FS BiH u Zenici.

Fudbalska U15 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Grada Beograda rezultatom 1:2.

Prvi su do prednosti došli izabranici Čedomira Ćuluma u 44. minutu golom Miloša Bajića iz jedanaesterca. Preokret Beograđanima donosi Uroš Kikić golovima u 2. i 4. minuti sudijske nadoknade vremena.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Amar Omerović, Mehmed Memiš (36. Amar Hukara), Jure Topić, Tarik Behramović, Vedad Leto (67. David Džidić), Ridvan Dahija (30. Viktor Dujković), Mateo Hrkać (60. Arnes Zulić), Vedad Mujkić (25. Marko Karačić), Miloš Bajić (60. Andrej Kovač), Aldin Omerović (31. Andrej Vučkovac), Benjamin Mujkanović (36. Maid Begunić).

U drugom polufinalnom susretu Crna Gora i selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva su nakon 70 minuta igre remizirali 1:1, te se pristupilo izvođenju penala. Bolje su se snašli Crnogorci i plasirali su se u finale turnira.

U četvrtak, 23. maja u zeničkom Trening kampu na programu je finalni dan turnira. U susretu za treće mjesto u 10:30 sati će se sastati Bosna i Hercegovina-Selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Finale u kojem se sastaju Crna Gora i selekcija Grada Beograda počinje u 13 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije