Košarka

Janis Sferopulos: Iskoristićemo prednost domaćeg terena

Janis Sferopulos: Iskoristićemo prednost domaćeg terena
Foto: KK CRVENA ZVEZDA | Janis Sferopulos: Iskoristićemo prednost domaćeg terena

Iskoristićemo prednost domaćeg terena, poručio je Janis Sferopulos, trener košarkaša Crvene zvezde uoči početka plej of serije regionalne ABA lige.

Crveno bijeli u ponedeljak od 18 sati u Beogradskoj Areni dočekuju SC Derbi.

„Došli smo do plej-ofa ABA lige i našeg glavnog cilja. Borili smo se svih ovih meseci kako bismo zauzeli prvu poziciju na tabeli posle ligaškog dela, i time obezbedili prednost domaćeg terena. Sada je vreme za taj glavni deo, prvi protivnik je ekipa SC Derbija. Dobar tim sa kojim smo igrali pre dve nedelje. Želimo da se posle onakvog poraza u Evroligi podignemo, pokažemo reakciju, i vratimo se našim dobrim igrama i rezultatima“, kazao je Janis Sferopulos.

Sferopulos je upitan da li je pratio prethodnih godina završnice ABA lige i shvatio važnost domaćeg terena.

„Znam šta se dogodilo prošle godine i znam koliko je bitna prednost domaćeg terena. Ona jeste važna, ali postaje nevažna, ukoliko ne možete da sačuvate svoj teren. Publika je ta koja nas nosi i nadam se da ćemo obradovati navijače na kraju. Moramo da budemo spremni da zaštitimo naš teren, da se borimo za svaku utakmicu. Svi znamo da su utakmice plej-ofa nešto drugo i moramo da se borimo uvek, počevši od prve utakmice koju igramo na domaćem terenu.  Utakmica protiv Efesa je bila kakva je bila, jedna od najlošijih i moramo da reagujemo. Zaista smo besni na sebe i želimo da se vratimo dobrim utakmicama i dobrim rezultatima. Ovu plej-of seriju želimo počnemo fokusirani i da damo svoj maksimum“ rekao je Sferopulos.

Dodao je da je Stefan Lazarević pod znakom pitanja zbog upale i neće trenirati u subotu, dok će se Nikola Topić u sastavu tek kada počne da trenira 5 na 5 (u planu sledeće nedelje).

Meč Crvena zvezda – SC Derbi igra se ponedeljak od 18 sati, drugi meč serije je na programu narednog ponedeljka od 18.30 u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije