Košarka

Košarkašice Srbije deklasirale Brazilke

Košarkašice Srbije deklasirale Brazilke
Košarkašice Srbije deklasirale Brazilke

Košarkašice Srbije ubjedljivo su savladale selekciju Brazila 97:69 (31:21, 18:12, 26:21, 22:15), u test meču pred Olimpijske igre.

Ekipu Marine Maljković, koja je prije samo dva dana stigla u Rio de Žaneiro, predvodila je Jelena Milovanović sa 19 poena, po 16 su postigle Nevena Jovanović i Sonja Petrović, dok je 11 dodala Danijel Pejdž.

Selektorka Maljković je šansu dala svim igračicama na koje računa, i sve su postigle bar po jedan koš. Pobjeda nad Brazilkama može samo da hrabri pred start Igara jer četvrti tim Amerike ima u svom sastavu dvije igračice iz WNBA lige.

"Uvjerile smo se na ovoj utakmici kako se igra košarka na Olimpijskim igrama. Dobro smo se namučili da im pariramo i da dođemo do pobjede. Ovo je bukvalno ono što nas čeka na Igrama, ovako gruba, ovako fizička igra u smislu agresivnosti u odbrani, u skoku, u trčanju, načina na koji će nas mučiti recimo Kanada ili Senegal. Od prvog minuta utakmice bukvalno su sijevali laktovi i pesnice na sve strane, u mnogim momentima igračice su bile na patosu i sa naše i sa njihove strane. Što se tiče provjere, utakmica je stopostotno uspjela i time je nadoknađeno neodigravanje prijateljske utakmice protiv Senegala u Beogradu. Ovo što smo odigrale protiv Brazila je potpuno drugačije u odnosu na one dvije utakmice koje smo odigrale protiv Turske prije deset dana", istakla je Maljkovićeva.

Narednu prijateljsku utakmicu srpske košarkašice odigraće u srijedu protiv Australije, a prvi meč na Igrama imaće 7. avgusta protiv Španije.

 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije