Atletika

Od djevojčice koja u rolerima preskače ogradu do evropske šampionke (FOTO)

Od djevojčice koja u rolerima preskače ogradu do evropske šampionke (FOTO)
Od djevojčice koja u rolerima preskače ogradu do evropske šampionke (FOTO)

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović svakodnevno obraduje ljubitelje sporta u Srbiji nekim svojim uspjehom, oborenim rekordom, ali i ponekom divnom pričom iz svog života.

Jedna od tih priča potiče iz njenog djetinjstva kada je i planula Ivanina želja za skakanjem. Tada je njen način skakanja bio mnogo drugačiji nego sada, ali je u srpskoj atletičarki budio isto osjećanje kao i sada.

Naime, evropska šampionka je kao mala svakodnevno u rolerima preskakala dvorišnu ogradu, samo zato jer je voljela adrenalin. Sada, godinama kasnije vidimo gdje je ta ljubav dovela Ivanu, ali i mnogo puta usrećila ljubitelje atletike u Srbiji i regionu.

"Moja priča počinje na ulicama mog rodnog grada Zrenjanina gdje sam svakodnevno preskakala dvorišnu ogradu u rolerima jer sam voljela adrenalin. Danas obaram rekorde zbog istog uzbudđenja", napisala je Ivana na svojoj Facebook stranici uz fotografiju iz djetinjstva.

Podsjetimo, Španovićeva je 8. jula osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, a sada joj predstoje Olimpijske igre za koje sama srpska atletičarka kaže da je spremna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije