Košarka

Medžik Džonson ponovo u Lejkersima

Medžik Džonson ponovo u Lejkersima
Medžik Džonson ponovo u Lejkersima

Jedan od najboljih NBA igrača svih vremena Medžik Džonson imenovan je za predsjednika zaduženog za košarkaške operacije Los Anđeles lejkersa, što će, vjeruju u klubu, uz niz planiranih kadrovskih pojačanja u rukovodstvu tima doprinjeti poboljšanju trenutnih rezultata.

"Ovo je odluka kojom smo napravili prvi korak ka visinama, mjestu gdje Lejkersi pripadaju. Naši navijači s pravom to očekuju. Naša potraga za novim generalnim menadžerom je u toku. Nadamo se da ćemo u najkraćem roku pomoći Irvinu i našem treneru Luku Voltonu", rekao je predsednik kluba Džini Bas.

Prozvan "Magičnim" zbog vještine koju je demonstrirao u igri, Džonson je stekao nadimak i slavu osamdesetih godina prošlog vijeka sa timom Lejkersa dominirajući američkim parketima.

Poslije Olimpijskih igra u Barseloni 1992. godine i saznanja da je pozitivan na HIV, odlučio se za povlačenje iz aktivne igračke karijere, ali nije zaboravljen od ljubitelja košarke i sada se vratio u klub u kojem je stekao slavu i postao jedan od najboljih igrača svih vremena.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije