Košarka

Poceko: U Srbiji košarkaši su kao bogovi, u Italiji sam ja klovn

Poceko: U Srbiji košarkaši su kao bogovi, u Italiji sam ja klovn
Foto: Youtube / Printscreen | Poceko: "U Srbiji košarkaši su kao bogovi, u Italiji sam ja klovn"

Reprezentacija Italije uspjela je Srbiji da pokvari i drugo uzastopno košarkaško ljeto. Prošle godine su usred Beograda ostavili bez plasmana "Orlove" na Olimpijske igre, a prije dva dana su već u osmini finala eliminisali Pešićeve momke sa Evrobasketa.

Temperamentni italijanski selektor Đanmarko Poceko nije ni mogao, ni želio da kontroliše svoju ogromnu energiju, čime je uspio da svom timu ulije dodatno samopouzdanje i vjeru da mogu da savladaju velikog favorita.

Naravno, poslije meča su Pocekove reakcije bile još urnebesnije, bio je presrećan, a poznato je šta kaže dva dana poslije trijumfa.

''Kao što sam uvijek pričao, ja jednostavno obožavam svoje igrače i bilo je fantastično provoditi vrijeme sa njima poslije pobjede nad Srbijom. Emocije su bile toliko velike da smo pokušali da se bar malo opustimo, ali to nije bilo lako uraditi, jer moramo da se spremimo za naredni težak meč. Uživali smo, jedno veče smo proslavili i moji igrači su bili vrlo profesionalni i odmah su počeli da treniraju za naredni susret'', izjavio je Poceko, a prenosi ''Telegraf". 

Igrače nagradio - dao im je svoju kreditnu karticu i poslao ih u provod

''Prvi put sam im dao karticu u Sasariju kada smo prošli u finale i u tri ujutru sam dobio poziv od Marka na koji nisam odgovorio jer sam spavao. Kada sam se probudio tog jutra, bili su vrlo bijesni, jer sam im dao karticu, a nisam dao dobar pin. Sada me je opet Marko zvao i rekao: 'Je*ote, opet si nam dao pogrešan pin'. Moja žena me nije zvala, tako da nisu mnogo potrošili'', izjavio je Poceko.

Reprezentaciju Srbije je ponovo pohvalio, a svog prijatelja Predraga Danilovića nazvao ''najboljom osobom koju poznaje u životu''.

Ono što mu kvari raspoloženje poslije velike pobjede, a pred susret sa Francuzima u četvrtfinalu je što trijumf ''Azura'' nad Srbijom nije naišao na onakav medijski odjek u Italiji kakav je Poceko želio i kakav njegov tim zaslužuje.

''Kod nas svi vole fudbal, ali mi radimo da pokažemo našoj zemlji da moraju da nas prate, jer će se time zabaviti. U Srbiji je drugačije, košarkaši su kao bogovi, u Italiji sam ja klovn", rekao je Poceko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije