Ostali sportovi

Bimal Jedinstvo i Mladost na korak do odbrane titule prvaka BiH

Bimal Jedinstvo i Mladost na korak do odbrane titule prvaka BiH
Foto: N.N. | Bimal Jedinstvo i Mladost na korak do odbrane titule prvaka BiH

Odbojkašice Bimal Jedinstva i odbojkaši Mladosti nalaze se na pragu novih titula prvaka BiH nakon što su u prvim finalnim utakmicama plej-ofa Premijer lige napravili brejk sa ekipama Gacka, odnosno Kaknja i poveli u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Aktuelne prvakinje napravile su korak ka odbrani titule nakon što su na vrućem gostovanju u Gacku slavile rezultatom 3:1 (23:25, 25:15, 25:12, 25:9). Brčanke sada još jedan trijumf dijeli od naslova, a priliku da podignu pehar imaće u Brčkom u petak, kada je zakazana druga utakmica. Gačanke su u prvom setu pokazale da posjeduju kvalitet, povele su 1:0, ali u nastavku su gošće samo potvrdile zašto su već godinama neprikosnovene na bh. sceni.

"Pobjedom smo napravile veliki korak ka odbrani titule. Moram čestitati ekipi Gacka na pruženom otporu, posebno u prvom setu, koji su zasluženo osvojile. Iako smo imale veliku prednost, one su uspjele da iskoriste sve naše mane u tom trenutku. Na kraju je ipak presudilo iskustvo i naša spremnost, želja i volja", kaže Žana Dragutinović, kapiten Brčanki.

Dragutinovićeva, koja je inače dijete Bimal Jedinstva, s kojim je postala i jedna od najtrofejnijih igračica u BiH, vjeruje kako će njen tim već u drugom susretu riješiti pitanje prvaka te da neće biti potrebe da se igra majstorica, koja bi se u slučaju trijumfa Gacka ponovo igrala u Brčkom.

"Sigurno ćemo u petak dati sve od sebe da završimo posao i slavimo 2:0 u pobjedama. U utakmicu ćemo ući još odgovornije i spremnije kako bismo odbranile titulu prvaka BiH i osvojile novu tripletu (Kup BiH, Kup Republike Srpske)", istakla je prvotimka Bimal Jedinstva, koja je, uz Sandru Mitrović, odbojkašica sa najdužim stažom u višestrukom prvaku BiH.

U muškoj konkurenciji prvi susret između Kaknja i Mladosti donio je pravu dramu, a triler u pet setova je na kraju pripao petorostrukim uzastopnim prvacima iz Brčkog. Po setovima je bilo 19:25, 18:25, 25:16, 25:21, 15:12. Kakanjci su imali prednost od 2:0, ali su gosti u nastavku pokazali da nikada ne treba otpisivati šampiona. Izabranici trenera Branka Mišića su zaigrali mnogo bolje, te stigli do velikog preokreta i vodstva u seriji. Druga utakmica igra se u petak, kada će Brčaci imati priliku da proslave šestu uzastopnu titulu.

U slučaju majstorica, u obje konkurencije, one bi se dan nakon drugih utakmica igrale takođe u Brčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije