Ostali sportovi

Borac pao na dopingu pa tužbom zaradio 27 miliona dolara

Borac pao na dopingu pa tužbom zaradio 27 miliona dolara
Foto: Instagram | Borac pao na dopingu pa tužbom zaradio 27 miliona dolara

UFC borac Joel Romero bogatiji je za 27 miliona dolara nakon što je dobio parnicu u tužbi protiv proizvođača suplementa koji je uzrokovao njegov pad na doping testu iz 2016. godine, javlja "MMAmania".

Romero je prvo postigao dogovor s američkom antidopinškom agencijom pred kojom je zaprijetio da će svoj slučaj dati na arbitražu, nakon čega mu je smanjena prvobitna devetomjesečna suspenzija.

Romerova suspenzija je na kraju trajala šest mjeseci, a onda je borac odlučio da tuži kompaniju koja je proizvođač spornog suplementa, "Gold Star Performance".

Nezavisna kompanija je testirala suplement i u njemu pronašla ibutamoren, stimulator hormona rasta. Romero se uputio na sud američke savezne države Nju Džersi i tamo ostvario veliku pobjedu.

"Ukupna svota je 27,45 miliona dolara. Dakle, Joel je tri miliona dolara dobio za izgubljene plate, tri miliona dolara za štetu koja je nanesena njegovom ugledu, tri miliona dolara za duševne boli. Sve to je utrostručeno zbog kršenja pravila u američkom zakonu koji štiti konzumente od toga da budu žrtve proizvođača", pojasnio je "ESPN".

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije