Ostali sportovi

Dujaković peti na Mediteranskim igrama

Dujaković peti na Mediteranskim igrama
Foto: KK Energija | Dujaković peti na Mediteranskim igrama

Karate reprezentativac Bosne i Hercegovine Pavle Dujaković osvojio je peto mjesto na 19. Mediteranskim igrama koje se održavaju u alžirskom Oranu.

Član Karate kluba Energija Grawe iz Banjaluke nastupio je u kategoriji do 60 kilograma, a u prvom kolu zabilježio je poraz od višestrukog šampiona Evrope i prvaka svijeta Eraja Samdana iz Turske.

Ulazak Samdana u finale otvorio je Dujakoviću šansu da se bori za treće mjesto. Porazio je Mohameda Aziza iz Tunisa da bi potom u meču za bronzu pretrpio poraz od Egipćanina Amra Abukora.

"Uh, kakav uspjeh, iako smo ostali bez medalje, možemo smatrati i ovo peto mjesto ogromnim uspjehom. Bez obzira na sve, ponosni smo na sve ono što je uradio u prethodnih mjesec dana", naveo je KK Energija Grawe za Dujakovića, koji je prije dvadesetak dana postao šampiona Balkana, a potom osvojio i drugo mjesto na Evropskom prvenstvu do 21 godine.

Nastup u Oranu imala je i njegova klupska kolegica Paola Kostić, koja je takođe pretrpjela poraz u prvom kolu od Francuskinje Asme Šarif sa 2:5. Inače, Oran je drugi grad u Alžiru koji je organizator Mediteranskih igara nakon glavnog grada (Rabat), u kojem je ovo takmičenje održano 1975.

Program Igara sačinjen je od 292 discipline u okviru 29 sportova. Boje Bosne i Hercegovine brane sportisti iz 11 sportova: atletika, boćanje, boks, biciklizam, džudo, gimnastika, karate, plivanje, dizanje tegova, streljaštvo i tekvondo.

Delegaciju BiH čini ukupno 70 članova. Na svečanoj ceremoniji otvaranja privilegiju nošenja zastave imala je najtrofejnija džudistkinja Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak, osvajač bronzane medalje sa Mediteranskih igara u Mersinu 2013.

Tokom ceremonije gledaocima su se obratili predsjednik Organizacionog komiteta Mediteranskih igara "Oran 2022" Mohamed Aziz Derouaz i predsjednik Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara Davide Ticano. Igre će trajati do 6. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije