Ostali sportovi

Dvodnevni "Balkanski skok prijateljstva"

Dvodnevni "Balkanski skok prijateljstva"
Foto: N.N. | Dvodnevni "Balkanski skok prijateljstva"

BEOGRAD - Na sportskom aerodromu "Lisičiji jarak" kod Beograda danas će svečano biti otvorena međunarodna padobranska manifestacija "Balkanski skok prijateljstva 2019", na kojoj učestvuju i padobranci iz Republike Srpske.

Dvodnevna manifestacija okupiće više od stotinu padobranaca iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske, Grčke, Francuske, Belgije, NJemačke, Švedske, Rusije, Izraela, Australije i Republike Srpske.

Ove godine učesnici iz Republike Srpske su Draško Lajić, Nenad Martinović, Jelena Vučenović i Stefan Paunović iz Aero kluba "Prijedor", saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je jedan od organizatora ove manifestacije.

Otvaranju u 13.00 časova trebalo bi da prisustvuju predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, saradnik za sport u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Branko Kovačević i brojni gosti.

Organizator manifestacije, pukovnik u penziji i instruktor padobranstva Nenad Kuzmanović rekao je da podrška Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno znači u organizaciji ovakve manifestacije.

Prema riječima generalnog sekretara Padobranskog kluba veterani 63. Padobranske brigade "Arhistratig" Miodraga Kastratovića, ova manifestacija je oličenje ljubavi prema skokovima sa visine.

On kaže da je riječ i o ljubavi prema 63. Padobranskoj brigadi njenih bivših pripadnika koji su došli iz zemalja regiona da nastave druženje sa starim prijateljima i u penzionerskim danima izvode skokove i uživaju u padobranskim čarolijama.

On je naglasio da su posebno dobrodošli padobranci iz Republike Srpske, tim prije što se do prije neku godinu dio ove manifestacije održavao i u Banjaluci.

"Balkanski skok prijateljstva 2019" okončaće se zajedničkom večerom, na kojoj će biti uručena priznanja i diplome učesnicima.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, "Beks" kurirske službe, "Zlatiborca", "Agropapuka", "Ikar-servisa" i padobranskih klubova "Feniks" i "Delta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije