Ostali sportovi

Fjuri: Njegova zemlja je u ratu pa su sudije...

Fjuri: Njegova zemlja je u ratu pa su sudije...
Foto: Tanjug/AP | Fjuri: Njegova zemlja je u ratu pa su sudije...

RIJAD - Mnogo hvala mom timu.

Ovo je bila velika prilika za moju porodicu, mene i moju zemlju. Ovo je veliki dan. Spreman sam za revanš", rekao je ukrajinski bokser Aleksandar Usik poslije meča sa Britancem Tajsonom Fjurijem u Rijadu za titulu apsolutnog šampiona svijeta u teškoj kategoriji, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Usik je pobijedio noćas Fjurija i ujedinio titule svjetskog šampiona u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO, IBF i WBC. Meč je trajao 12 rundi, a ukrajinski bokser je do pobjede stigao odlukom sudija 2:1. Usik je do sada bio svjetski šampion u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF šampion, dok je Fjuri imao WBC pojas.

Britanski mediji navode da Fjuri prema ugovoru o borbi ima pravo na revanš duel, koji bi mogao da se održi u oktobru ove godine.

"Mislim da sam ja pobjednik ove borbe. On je dobio nekoliko rundi, ali ja sam dobio više rundi. Međutim, njegova zemlja je u ratu pa su sudije stale na njegovu stranu i dodijelile mu pobjedu. Ovo je bila jedna od najlošijih odluka u istoriji boksa. Idem malo da se odmorim, a onda ćemo se vidjeti na revanšu u oktobru. Ja sam pobjednik ove borbe, ali neću sada da sjedim, plačem i tražim izgovore. Vratiću se", rekao je Fjuri poslije meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije