Ostali sportovi

Izbor deset najboljih sportista RS: Dujaković 68. laureat

Izbor deset najboljih sportista RS: Dujaković 68. laureat
Foto: Dražan Pozderović | Izbor deset najboljih sportista RS: Dujaković 68. laureat

Titulu najboljeg sportiste Republike Srpske za 2022. godinu ponio je mladi karatista Pavle Dujaković.

Član banjalučke Energije i reprezentacije BiH imao je godinu za pamćenje jer se okitio titulama šampiona Republike Srpske, BiH i Balkana, te srebrnim medaljama s Evropskog i Svjetskog prvenstva u konkurenciji mlađih seniora.

Dujaković je deveti karatista koji je ponio laskavo priznanje koje mu je večeras u Banjaluci dodijeljeno na 68. manifestaciji Izbora deset najboljih sportista RS, koju je organizovao "Glas Srpske".

"Izuzetno sam srećan i ponosan. Ovo mi je najdraže priznanje u karijeri! Dao sam sve od sebe ove godine koja je bila fenomenalna, a ja se nadam i vjerujem da će naredne koje dolaze biti još bolje. Mnogo puta sam ponovio da imam velike ciljeve, vjerujem u njih i svoj rad, trenere i ljude oko sebe", rekao je Dujaković, koji je osim ove dobio i nagradu publike o kojoj su odlučivali čitaoci "Glasa Srpske".

Drugo mjesto zauzela je odbojkašica Jovana Biberdžić, dok je trećeplasirani džudista Božidar Vučurević. Slijede je skitrkač Strahinja Erić, atletičarka Jelena Gajić, rukometaš Miloš Nježić, kajakaš Dušan Mačkić, fudbaler Aleksandar Vojnović, strijelac Nikola Jovičić i teniser Andrej Nedić.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija bio je proslavljeni srpski rukometaš Dragan Škrbić.

"Drago mi je što sam bar na neki način doprineo ovakvom događaju. Oduševljen sam i manifestacijom i toplim prijemom. U Banjaluci sam igrao pre oko 30 godina, a svima nama rukometašima 'Borik' je bio posebno mesto. Takođe, srećan sam što sam video stare prijatelje", naglasio je večeras u Banjaluci Škrbić, koji je uručio nagradu Dujakoviću, a ujedno je dobio i plaketu za razvoj specijalnih i paralelnih veza između Republike Srpske i Srbije u oblasti sporta.

Dodijeljeno je još deset nagrada, priznanja i plaketa. Tako je najbolji sportista iz Republike Srpske treći put u karijeri postala odbojkašica Tijana Bošković, dok je najbolji trener Goran Grahovac (plivanje).

Plakete za ambasadora sporta Srpske pripale su vaterpolistima Gojku i Dušku Pijetloviću, Kristini Pantelić Babić (sudija odbojke na pijesku) i Veliboru Srdiću (predsjednik Svjetske plesne organizacije). Osim Škrbića, plaketu za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti sporta zaslužio je prvi čovjek Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić. Plakete za doprinos razvoju sporta otišle su u ruke Vice Zeljkovića (fudbal), Dragiše Antonijevića (džudo) i Stevana Bekana (rukomet). Za najbolji sportski događaj proglašen je kikboks spektakl "Hektor fajt najt".

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu pripala je košarkašici u kolicima Biljani Nedić, dok su plakete za sportski poduhvat godine dobile Gorica Bilak Moconja (sportski direktor Evropske asocijacije školskog sporta) i omladinska šampionka svijeta u boksu Sara Ćirković.

Plaketu posthumno preuzela je Svjetlana Gligić, majka atletičarke Tijane Gligić Kosić, dok je nagrada Zlatno pero "Limun Papić" za najboljeg sportskog novinara u godini na izmaku otišla u ruke Dragiši Ćorsoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije