Ostali sportovi

Larisa Cerić osvojila zlatnu medalju u Rusiji

Larisa Cerić osvojila zlatnu medalju u Rusiji
Foto: Ilustracija | Larisa Cerić osvojila zlatnu medalju na Grand Slamu u Rusiji

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić ostvarila je još jedan veliki uspjeh u karijeri osvojivši zlatnu medalju na grend slemu u Jekaterinburgu u Rusiji.

Cerićeva je zlatnu medalju osvojila pobijedivši u finalu brazilsku predstavnicu Mariju Suelen Alteman, četvorostruku osvajačicu zlatne medalje na grend slemu i dvostruku svjetsku vicešampionku.

Ovo je prvo grend slem zlato za Larisu u njenoj dosadašnjoj karijeri, kao i prvo najsjajnije odličje za BiH. Zahvaljujući ovoj medalji, Cerićeva će dobiti novih 1.000 bodova na svjetskoj rang-listi. Cerićeva je u 1. kolu pobijedila Ruskinju Olgu Arošinu, a u 2. kolu je bila bolja od Njemice Karolin Vis. Obje pobjede završila je iponom.

Sa zlatom iz Rusije će se vratiti i srpski džudista Aleksandar Kukolj. Prvi džudista svijeta u kategoriji do 90 kilograma je još jednim sjajnim nastupom u finalnoj borbi savladao Jahora Varpajeva iz Belorusije. Evropski šampion je još jedanput pokazao svoju dominaciju u ovoj kategoriji, kontrolisavši finalni meč od početka do kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije