Ostali sportovi

Na stolu astronomska ponuda, Ronaldo postaje kečer

Na stolu astronomska ponuda, Ronaldo postaje kečer
Foto: Printscreen | Na stolu astronomska ponuda, Ronaldo postaje kečer

Zbog basnoslovne sume novca napustio je najbolju ligu svijeta i odletio u Saudijsku Arabiju gdje je povodom državnog praznika obučen kao pravi Arapin zaplesao a sada mu je pouđeno da postane kečer. Naravno za brdo novca.

U pitanju je slavni Portuglac Kristijano Ronaldo koji će što zbog igranja za Al Nasr a što zbog promocije Saudijske Arabije kao kandidata za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2034. dobiti više od 400 milion evra.

Da bi imala izgledne šanse da ugosti Mundijal Saudijska Arabija se iz petnih žila trudi da poravi imidž koji nije baš sjajan.

Ova bogata zemlja je na lošem glasu zbog kršenja ljudskih para pa sliku o sebi u svijetu pokušava da uljepša kroz sport. Zbog toga su krenuli u masovnu kupovinu fudbalskih zvijezda koji u vrtoglavo bogatim ugovorima imaju i klauzule o promociji zemlje i arapskih vrijednosti.

Zato nije čudo što je Ronaldo obučen kao pravi šeik uz saigrače iz Al Nasra bio glavna zvijezda videa povodom državnog praznika koji se slavi 23. septembra. Na taj dan su kraljevskim dekretom Kraljevine Nedžd i Hejaz preimenovane u Kraljevinu Saudijsku Arabiju.

Portugalac je sa podignutim mačem plesao uz zastavu Saudijske Arabije a sada mu stigla nova ponuda i to da se okuša u ringu. Prema pisanju španskog AS-a Kristijano Ronaldo uskoro bi se mogao okušati kao kečer.

Kompanija koja organizuje profesionalne rvačke mečeve (WWE) ima žečju da portugalski fudbaler debituje i rade na dogovoru kako bi to i ostvarili. Naravno, pristane li Ronaldo da se pojavi na spektaklu kojem će Saudijska Arabija biti domaćin 4. novembra, Portuglacu slijedi astronomska novčana naknada.

WWE zvijezda Apolo Kruvs kaže da je Portugalac savršen materijal za profesionalno rvanje.

"Iskreno, samo s njegovim mentalitetom da bude najbolji sportista na svijetu bio bi u redu. Kada počnete s fizičkim dijelom, to je ipak druga priča za većinu ljudi ali on je sportista svjetske klase", kaže Kruvs.

Prihvati li ponudu Kristiano Ronaldo neće biti prvi fudbaler koji je učestvovao u WWE šou. Prije njega bili su Adebajo Akinfenva i Grent Holt, a i Vejn Runi takođe je jednom glumio tako što je ošamario je Vejda Bereta na WWE događaju 2015. u Mančesteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije