Ostali sportovi

Pobjednici "Trebinje vertikala" Miluša Bošković i Dejan Žerajić

Pobjednici "Trebinje vertikala" Miluša Bošković i Dejan Žerajić
Foto: Vesna Duka | Pobjednici Trebinje vertikala Miluša Bošković i Dejan Žerajić

​TREBINJE - Dejan Žerajić i Miluša Bošković koji su i ranijih godina osvajali zapažene rezultate na trci "Trebinje vertikal - trka u kamenu", bili su pobjednici ove, osme po redu, trke u planinskom trčanju koja je za vikend održana u Trebinju.

Takmičarski zadatak da istrče od Perovića mosta na Trebišnjici do vrha planine Leotar, staze dugačke oko 1,2 kilometra sa popriličnim usponom, Žerajić je istrčao za 46 minuta i 37 sekundi, dok je Boškovićeva staz prešla u vremenu od sata i dvije sekunde.

"Za ovakve trke se pripremam tako što prilagodim trening terenu na kome će biti održana trka, pa se sada pripremam za Evropsko prvenstvo na Prokletijama u ultra trčanju", dodao je Žerajić.

Miluša Bošković kaže da peti put učestvuje u ovoj trci i peti put pobjeđuje.

"Sve je proteklo u najboljem redu. Trka je označena, mapirana i organizovana na visokom nivo. Moje učešće ovoga puta bilo je humanitarnog karaktera, a novac od nagrade doniraću za pomoć u liječenju djevojčice Magdalene Vlaški iz Trnova. Iskoristila bih priliku da pozovem sve građane BiH da pozovu humanitarni broj 1412 i doniraju jednu marku za liječenje Miloša Božovića", navela je Bošković.

Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva "Vučji zub" koje i organizuje trku, izrazio je zadovoljstvo uspješno održanom trkom, te uspjehom takmičara koji su se i ove godine odazvali u velikom broju, sa preko 250 takmičara iz regiona.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Neven Cicović, a treće Nemanja Ristović, dok je u ženskoj konkurenciji druga do vrha Leotara stigla je Sandra Ganglof iz Francuske, a treća Marija Kostić.

Zapaženo vrijeme je ostvarila i šezdesetčetvorogodišnja Trebinjka Nada Ilić, koja se takmičila u kategoriji starijih od 50 godina.

"Staza jeste teška, ali uz veliku volju može se postići", kaže Ilićeva, dodajuući da se svake sedmice barem dva puta penje na Leotar.

Planinarsko društvo "Vučji zub" je, zajedno sa Razvojnom agencijom Grada Trebinja, organizovalo u nedelju druženje u Planinarskom domu "Ubla", a za mališane koji budu na ovom trebinjskom izletištu organizovano je besplatno penjanje na vještačku stijenu i spuštanje "zip lajnom"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije