Ostali sportovi

Sara Marić, trofejna džudistkinja: Nadam se medalji na EP

Sara Marić, trofejna džudistkinja: Nadam se medalji na  EP
Foto: IJF.org | Sara Marić, trofejna džudistkinja: Nadam se medalji na EP

Sara Marić (21), džudistkinja Mladosti iz Kotor Varoša, punom parom se sprema za predstojeće Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke koje će od 17. do 19 novembra biti održano u Njemačkoj.

Iza dvadesetjednogodišnje sportistkinje je uspješan period, a Marićeva se polovinom prošlog mjeseca sa nastupa na Balkanskom prvenstvu u Turskoj nije vratila praznih ruku, jer se u Istanbulu okitila bronzanom medaljom.

"Moglo je i bolje, ali konkurencija je bila izuzetno jaka. Dala sam sve od sebe, pobijedila sam predstavnicu Rumunije, da bi u odlučujućem meču predstavnica Turske bila bolja. Ipak, nisam nezadovoljna jer sam ostvarila dobre rezultate i ako nastavim sa dobrim radom, oni mogu biti samo bolji. Ovo mi je prva sezona da se takmičim u konkurenciji mlađih seniorki", kaže Marićeva.

Prije Balkanijade, početkom oktobra je nastupila u Sarajevu na Prvenstvu Bosne i Hercegovine za mlađe seniorke, gdje je trijumfovala u kategoriji 78+ kilograma.

U septembru je u izuzetno jakoj konkurenciji na Evropskom kupu u Sarajevu osvojila bronzanu medalju.

"Ponosna sam na ostvarene rezultate, koji su mi podsticaj da uložim još više napora. Treniram svaki dan i trudim se da uskladim odlaske u teretanu i rad na strunjači sa poslom i ostalim obavezama. Nije lako, ali neću odustati jer su mi ovi uspjesi podigli samopouzdanje pred takmičenje u Njemačkoj. Nadam se medalji, ali teško je bilo šta obećavati, osim da ću dati svoj maksimum", dodaje višestruka šampionka Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Od svih u klubu, kaže, ima bezrezervnu podršku i pomoć, a i opština Kotor Varoš je imala sluha za nju. Ipak, kao i svakom sportisti na ovim prostorima, svaki vid pomoći, a pogotovo finansijske, znatno bi joj olakšao dalji rad i razvoj. Sara je sada takmičarka evropskog ranga, pa njena porodica i Džudo klub Mladost teško mogu sami to da isprate.

"Zahvalna sam svojoj porodici, trenerima i klubu,  koji su uz mene bez obzira na sve. Ovu priliku bih iskoristila da zahvalim i svom radnom kolektivu 'Kvimpex', koji ima ogromno razumijevanje za moje odsustvo kada su takmičenja. Cijenim svaki vid pomoć i nadam se da će je biti još više, a ja ću da im se odužim rezultatima", navela je Marićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije