Ostali sportovi

Selimović: Prezadovoljan sam, "Trka kroz Srbiju" je veliko iskustvo

Selimović: Prezadovoljan sam, "Trka kroz Srbiju" je veliko iskustvo
Foto: Privatna arhiva | Selimović: Prezadovoljan sam, "Trka kroz Srbiju" je veliko iskustvo

Bh. biciklista Husein Selimović odvezao je odlično današnju drugu etapu 60. "Trke kroz Srbiju" i zauzeo 11. mjesto. Ističe da je zadovoljan i priznaje da se juče malo čuvao za ovu etapu koja je vožena od Mionice do Požarevca.

"Jučerasnja etapa je bila najteža etapa na trci kroz Srbiju, i profil staze mi nije odgovarao jer je bilo previse brda, tako da sam se čuvao za današnju etapu koja mi je odgovarala i znao sam da ću biti puno bolji", rekao je Selimović za "Nezavisne" i dodao:

"Tako se i desilo, ispred glavne grupe bio je bijeg od 10 vozača, grupa je mirovala nije mogla da ulovi bijeg, ja sam se osjećao dobro i posljednjih 20 kilometara sam odlučio da pokušam bijeg sa nekoliko vozača."

Bijeg je bio uspješan.

"Došli smo zajedno ispred glavne grupe i sprintao sam za 11. poziciju, i došao kao prvi vozač od vozača do 23 godine", istakao je Selimović.

"Prezadovoljan sam rezultatom, jer mi je ovo veliko iskustvo, i prvi put nastupam na etapnoj trci. Takođe i sutra mi odgovara profil staze, tako da bih mogao i sutra ostvariti dobar rezultat", rekao je Selimović.

Sutra je na programu posljednja etapa od Zrenjanina do Novog Sada u dužini od 80 kilometara.

Selimović će nakon "Trke kroz Srbiju" voziti trku "Beograd – Banjaluka.

"Nadam se da ću i na toj trci napraviti dobar rezultat. Ovo će biti za mene ogromno iskustvo i veliki vjetar u leđa", rekao je Selimović.

Povezane vijesti:

Haring obukao žutu majicu, Selimović 11. u drugoj etapi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije