Ostali sportovi

Sjajan nastup karatista Drvara u Sloveniji: Uspjeh rezultat predanog rada

Sjajan nastup karatista Drvara u Sloveniji: Uspjeh rezultat predanog rada
Foto: NN | Sjajan nastup karatista Drvara u Sloveniji: Uspjeh rezultat predanog rada

U Kranjskoj Gori održan je ITKF Evropa Kup na kojemu su članovi Karate kluba Drvar postigli sjajne rezultate i osvojili medalje u različitim disciplinama.

Dane Kecman osvojio je drugo mjesto u disciplini kihon, Ana Miočević treće mjesto u disciplini jiyu ippon kumite, dok je Anđela Trninić bila peta u istoj disciplini. Osim toga Duška Šipka je osvojila izvrsno četvrto mjesto u disciplini kumite na ITKF Svjetskom prvenstvu u Tradicionalnom karateu koje je takođe održano u Kranjskoj Gori.

Povodom ovih sjajnih rezultata Karate kluba Drvar ostvarenih u Sloveniji, Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta u Vladi Kantona 10 koja je za upriličila prijem za trenera Duška Šipku i članove kluba.

"Ovaj svjetski i evropski uspjeh Karate kluba Drvar rezultat je predanog rada, truda i odricanja, ali i dokaz kako djeca iz malih sredina, uz kvalitetan rad i trud, mogu postići svjetski rezultat", stoji u saopštenju Službe za odnose s javnošću ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta Vlade Kantona 10.

Štose tiče Karate kluba Drvar, on je osnovan 2001. godine i trenutno broji dvadesetak aktivnih članova.

Treninge vodi Duško Šipka, majstor crnog pojasa 4. dan, uz pomoć talentirane Duške Šipke, majstorice crnog pojasa 2. dan i osvajačice svjetskih, evropskih i državnih medalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije